Egzamin na mianowanego

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

eva32
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Re: Egzamin na mianowanego

Postautor: eva32 » 2010-07-19, 00:11

witajcie! :D ja też pierwszy raz! Egzamin 29 lipca- prezentacja multimedialna skończona, jutro zabieram się za autoprezentację (czyli wszystko to co mam zamiar powiedzieć opierając się o slajdy), potem może skubnę tej setki pytań- wart? czy wystarczy praktyka? ktoś jest przed? pozdrawiam! :)

gosa

Postautor: gosa » 2010-07-19, 10:06

Ja mam gezamin jutro. Wczoraj jeszcze czytałam te 100pytań a dziś czuję się jakbym nic nie wiedziała....Dziś skupiam się tylko na prezentacji- by ją utrwalić... a jutro trzymajcie kciuki.

jaga111
Przedmiot: Matematyka

Postautor: jaga111 » 2010-07-19, 11:03

A ja złożyłam dokumenty i czekam i nie znam jeszcze nawet terminu egzaminu. W mojej gminie w związku z powodzią wszystkie inne sprawy zeszły na drugi plan.

eva32

Postautor: eva32 » 2010-07-19, 22:09

trzymam kciuki za Ciebie gosa jutro od samego rana :D ,będzie dobrze! ja tam w to wierzę z wszystkich sił że dam radę, Ty też musisz wierzyć w siebie! :!: Daj znać jak było po wszystkim! czekamy na wieści!

karintwa

Postautor: karintwa » 2010-07-19, 22:17

Witam wszystkich, jestem po ,chciałam podzielić się swoimi wrażeniami z dzisiejszego mojego wystąpienia przed komisją.
Bałam się tak samo jak Wy,lecz teraz uważam,że niepotrzebnie.
Komisja b.przyjazna.Na wstępie powiedziano mi,że proszą ,by autoprezentacja nie przekraczała 15 min(miałam przygotowaną na 30)Myślę ,że podstawą jest ,by przygotować się z tego,co jest w autoprezentacji,czyli jeśli mówisz,że stosujesz met. aktywizujące, to najprawdopodniej o to zapytają.Moje pyt.to:
Metody pracy z dzieckiem nieśmiałym
Jaki dokument jest naważniejszy w mojej placówce przedszkolnej(statut
Negatywne skutki korzystania z internetu(chodziło o to, by korzystać ze stron specjalistycznych a nie przypadkowych)
Co mogę zrobić ,jeśli rodzic nie chce pójść do logopedy z dzieckiem,które ma deficyt wymagający fachowego leczenia(sąd rodzinny).Te pyt. wynikało z mojej prezentacji ,bo mówiłam o takim przypadku z mojej pracy.
Omów 1 wybraną met. aktywizującą(to też z autoprezentacji)
Trzymam za wszystkich kciuki,powodzenia.

eva32

Postautor: eva32 » 2010-07-19, 22:46

gratulacje karintwa! dzięki za słowa otuchy! przydadzą się na pewno! odpoczywaj i trzymaj kciuki za nas "przed" :(

gosa

Postautor: gosa » 2010-07-20, 19:35

:D ZDAŁAM. Też miałam nadzieję,że zapytają mnie o coś o czym mówiłam w sprawozdaniu a zapytali o coś innego. Odpowiedziałam na wszystkie pytania. Otrzymałam 10punktów.Moje pytania:
1. Wymienić dokumenty wewnątrzprzedszkolne?
2. Wskazać różnice pomiędzy "starą" podstawą programową a tą nową obowiązującą od września 2009
3. Jak dokonywałam diagnozy przedszkolnej
4.Nuaka poprzez zabawę i działanie dziecka- co powiem na ten temat.
KOMISJA MIŁA, 4osoby w komisji (mojej dyr nie było). Atmosfera sympatyczna. Siedziałam ok 25-30 minut. Prezentację kazali skrócić , zaznaczyli że mam mówić krótko.

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2010-07-20, 20:04

ObrazekObrazekObrazek Gratuluję.

agusia_1

Postautor: agusia_1 » 2010-07-20, 20:30

Gratulacje Gosa :D no widzisz już "po" przeżyłyśmy i wreszcie mamy wakacje :D, a wszystkim "przed" życzę powodzenia

aga7112

Postautor: aga7112 » 2010-07-21, 09:50

Cześć Wszystkim! Jestem tu też "nowa", chociaż czytam posty od dłuzszego czasu(dzięki za pomoc w wielu sprawach!!).Ja też mam egzamin wkrótce, terminu dokładnego nie znam jeszcze, ale wiem,że gdzies w okolicach 10 sierpnia.Oczywiście strasznie się boję.... :roll: :shock: prezentację mam już gotową, ale wydaje mi się,że NIC nie umiem, totalny bałagan w głowie...GRATULUJĘ WSZYSTKIM, którzy są już "po"!!!!! :D Te wakacje są dla mnie strasznie pracowite i stresujące, bo oprócz tego egzaminu mam jeszcze jeden na koniec kursu kwalifikacyjnego, tez w sierpniu, ale tego na mianowanie rzecz jasna bardziej się boję...POZDRAWIAM WSZYSTKICH!! :D Trzymajcie kciuki!! I piszcie, jakie pytania mieliście, jak juz bedziecie po egzaminie.

aziza

Postautor: aziza » 2010-07-23, 23:23

WITAM :(( WSZYSTKICH!!!!! Jestem tu "nowa"....od paru minut....... czytam i czytam i czytam....i się dołuję:( Gratuluję wszystkim zdania na mianowanego....GOSA-wielkie brawa!!!!! Ja mam egzamin w sierpniu----- nie zdam go:(.........wymiękam................Takiego urlopu to jeszcze nie miałam....ta świadomość, ze....................mam egzamin .......................Ratuj mnie -kto może!!!!

aziza

Postautor: aziza » 2010-07-23, 23:30

Wiem, ze to nie "fair", ale jeśli to możliwe to poprosiłabym o odpowiedzi do pytań na mianowanego................Nie znaczy to, ze nic nie robię i czekam na "podane na tacy", ale tak dla konfrontacji i upewnienia się.................bo wątpię już we wszystko!!!!!!!!!!!! mój adres to: moja2005@interia.pl................z góry BARDZO BARDZO BARDZO D Z I Ę K U J Ę Pozdrawiam tych już po -----i tych przed !!!!!! Ile nocy jeszcze zarwę?????? Hmmmmmmmmmmm :roll:

gosa

Postautor: gosa » 2010-07-24, 07:42

Zaraz ci wyślę maila z pytaniami i odpowiedziami. Daj znać na forum czy mail doszedł. No a ja niebawem wyjeżdżam i jakby ktoś prosił o te pytania to wysyłaj je potrzebującym.
Egzamin nie jest taki straszny- ale nie jest to tylko "formalność" (jak niektórzy mówią) bo jednak trzeba coś poczytać, wiedzieć- by odpowiedzieć na pytanie, a nie na każde odpowie się z głowy. Będzie dobrze. :D

gosa

Postautor: gosa » 2010-07-24, 07:45

aziza- podaj dokładnie adres maila, bo nie chce mi się wysłać, coś jest nie tak...

aga7112

Postautor: aga7112 » 2010-07-24, 08:26

Gosa!!! Jezuu, jak to fajnie,że jesteś tutaj :lol: i jesteś taka dobra dla ludzi :wink: ale czy mogłabym Cię prosić o ten zestaw pytań i odpowiedzi również dla mnie???? byłoby mi łatwiej...Z GÓRY BAAARDZO DZIĘKUJĘ!!!! :) I życzę udanego wypoczynku, tam gdzie się wybierasz :D ja na razie mogę zapomnieć o wakacjach :( Pozdrawiam serdecznie. Mój adres: aga7112@vp.pl. Jeszcze raz baardzo dziekuję!!

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”