Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
antares140 pisze:ale kto na wagary nie chodził ?:)
miwues pisze:antares140 napisał/a:
u mnie w szkole uczniowie tak by zignorowali takie polecenia
Takie szkoły powinny być zlikwidowane.
antares140 pisze:po zmianie nauczyciele odrobili tą jedną godzinę i nie było z tym żadnego problemu
antares140 pisze:wagary trzeba karać ale nie takimi karami jak wy proponujecie bo dla mnie jest to zwykłe poniżenie ucznia
antares140 pisze:ja jestem nauczycielem który potrafi zrozumieć ucznia a nie tylko karać za wszystko
antares140 pisze:Koleżanka miwues uważa, że takie szkoły w której ja pracuje powinno się zlikwidować a ja uważam wręcz przeciwnie, wspaniale uczymy i wychowujemy naszych wychowanków o czym świadczy zawsze najlepiej napisany w mieście Egzamin Gimnazjalny i Sprawdzian po Szóstej Klasie.
antares140 pisze:Takie szkoły dają szanse wielu dzieciom które nie [b]odnalazły by[/b] się w szkole państwowej, dzięki małym klasą trafiamy do każdego, dzięki zajęciom dodatkowym nadrobimy każde zaległości.
"W przyrodzie nie ma kar ani nagród - są konsekwencje." Robert Ingersollantares140 pisze:zrozumieć ucznia a nie tylko karać za wszystko
antares140 pisze:Już Panu tłumaczę, był problem z nauczyciel który był mi znany i dyrekcji, klasa uciekła gdyż nie chciała mieć z panią Anią lekcji fizyki, oczywiście wagary zostały usprawiedliwione przez rodziców a dyrekcja zmieniła nauczyciela, a nowa nauczycielka odrobiła z nimi tą jedną utraconą godzinę
antares140 pisze:klasa uciekła gdyż nie chciała mieć z panią Anią lekcji fizyki
antares140 pisze:oczywiście wagary zostały usprawiedliwione przez rodziców
antares140 pisze:a nowa nauczycielka odrobiła z nimi tą jedną utraconą godzinę
antares140 pisze:klasa uciekła gdyż nie chciała mieć z panią Anią lekcji fizyki, oczywiście wagary zostały usprawiedliwione przez rodziców a dyrekcja zmieniła nauczyciela, a nowa nauczycielka odrobiła z nimi tą jedną utraconą godzinę
antares140 pisze:ja uważam, że szkoły prywatne lepiej spełniają swoją role.
Afroditte pisze:antares140 pisze:ja uważam, że szkoły prywatne lepiej spełniają swoją role.
W jakim zakresie?
Co do wagarów, skoro "nasze" pomysły są poniżające, to jakie Ty możesz zapronować?
antares140 pisze:odrobienie tych zajęć czyli zostawanie po lekcjach każdego dnia po godz. lub dwóch żeby odrobić cały dzień
antares140 pisze:brak wycieczki klasowej, nie uczestniczenie w szkolnej uroczystości.
antares140 pisze: szkołach prywatnych klasy są mniejsze - nawet bym powiedział bardzo małe
antares140 pisze:zwiększone godziny z różnych przedmiotów, dodatkowe zajęcia wyrównawcze, fakultety, indywidualne podejście.