Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
na co @Cytryn odpowiedziała:barbara.boguszewska pisze:By zachęcić dzieciaki do muzyki postanowiłam założyć koło muzyczne. (...)Planuję wprowadzić cykliczne wyjścia do oper lub filharmonii
na co @vuem napisał, że nie ma się co dziwić nastolatkom, bo gdy on sam był w ich wieku, to też nie wszystko, do czego przekonywali go dorośli, podobało mu się, na przykład muzyka i piosenki M. Fogga. Nigdzie przecież nie pisał, że to muzyka klasyczna.Cytryn pisze:Opera, teatr...cóż...z przykrością stwierdzam( z mojego doświadczenia): zainteresowanie równe zeru. (...)Niestety- opera, filharmonia....no, nie bardzo...
vuem pisze:Jestem oburzony, od lat słucham Bucha, Handlu, czy Rudiego Szuberta.
Nawet teraz leci u mnie "Galopowanie walkirii".
vuem pisze:Mieczysław Fogg i babcine chęci, bym go posłuchał to moje wspomnienia.
Plany wycieczek do filharmonii, to marzenie Barbary.
Nie przyszłoby mi do głowy, że będę musiał to komuś tłumaczyć...
No widzisz, ale przynajmniej dzięki temu sięgnęłaś po Wikipedię i dowiedziałaś się kim był Miecio Fogg.
partita400 pisze:I naprawdę nie musicie tak tłumaczyć wszystkiego, no chyba ,że to zboczenie ...zawodowe
vuem pisze:partita400 pisze:I naprawdę nie musicie tak tłumaczyć wszystkiego, no chyba ,że to zboczenie ...zawodowe
Zboczeniem zawodowym, to jest Twoje poprawianie połączone z pouczaniem...nawet jeśli choć cień podejrzenia popełnienia błędu znajdziesz
partita400 pisze:TY vuemku wszystko wiesz najlepiej , calkiem zapomniałam o tym,ale tym razem trafiłes jak ...kulą w płot