zredaguj ten postulat i zobaczymy kto sie podpisze.
A teraz może poczytaj więcej niż tylko ostatnich kilka wpisów to zauważysz, ze pomyliłaś działy.

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
byna1 pisze:utwierdziłam się w opinii, że środowisko nauczycieli jest rozbite wewnętrznie i można nauczycielom [...]
Tak jak lekarz godzi sie na nocne dyżury, pracownik stacji benzynowej na pracę na 3 zmiany, tak i ja akceptuję fakt, że od czasu do czasu pojawiam się w szkole popołudniami, czy kilka razy do roku wybywam w teren.
Uskarżanie się na np. konieczność poświęcania czasu uczniom "poza godzinami pracy", tj. przed 8.00 i kilka innych uznaję za żart.
Cytryn pisze:No Tobie Vuem się przecież to podoba:
Cytryn pisze:Zapomniałeś tylko wspomnieć, że lekarzowi się płaci za te nocne dyżury. Nam za "nocne dyżury" na wycieczkach nikt nie płaci.
Cytryn pisze:Widzisz, jak Tobie się podoba p[raca za friko? Parę minutek dodatkowo z uczniami tu, parę tam, parę godzinek po południu, parę wieczorkiem- oczywiście wszystko "w ramach 4-godzinnego tygodnia pracy".
Cytryn pisze:Pracuj, pracuj Vuem, w końcu Twój zawód Twym powołaniem jest.
Cytryn pisze:Pensja za to wszystko też Ci się widocznie podoba.
Cytryn pisze:I tak w ramach tego "nienormowanego czasu pracy" wcisną ci jedną karciankę, drugą, potem może i trzecią, ale cóż to dla Ciebie, dzielnego nauczyciela z powołaniem, który gotów jest na "nocny dyżur" jechać za darmo w imię dobra uczniów i "zrozumienia specyfiki swojej pracy"
marek474 pisze:Widzę, że Vuem po prostu dla zasady swoje musi mieć na wierzchu i to w każdym temacie
marek474 pisze:zwyczajnie niektóre rzeczy robią inni za Ciebie
marek474 pisze:ciekawe czego uczysz, że chwilkę czasu tylko poświecisz na nią w domu,
marek474 pisze:Drażnią mnie Twoje wypowiedzi, ale to przecież Twoja forumowa rola
byna1 pisze:Vuem, piszesz, że na dodatki w szkolnictwie narzekać nie możesz, a kilka linijek niżej zaznaczasz ,że kasy mało, więc chałturzysz na boku.
na dodatki (relatywnie do sytuacji w szkolnictwie) narzekać nie mogę.
byna1 pisze:a kilka linijek niżej zaznaczasz ,że kasy mało, więc chałturzysz na boku.
byna1 pisze:pracujesz w szkole jak rozumiem z powołania, dajesz z siebie wszystko uczniom, środowisku i masz jeszcze mnóstwo wolnego czasu?
Gdyby była wystarczająca moja aktywność zawodowa ograniczałaby się do nauczania w szkole, a ja bym miał mnóstwo czasu wolnego.
byna1 pisze:masz układ z diabłem,
byna1 pisze:a może nie masz rodziny i obowiązków z nią związanych, a może jesteś weekendowym ojcem i mężem?)
byna1 pisze:więc jednak coś lub kogoś zaniedbujesz
byna1 pisze:chodzący ideale, a może idealisto.
byna1 pisze:Jesteś pełen sprzeczności
byna1 pisze:lubisz wkładać kij w mrowisko.
matmanamaksa pisze:Jest wesoło.