A jak jest naprawdę? Proszę, pomóżcie

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Bo choć przepracowała w 2009 r. tylko 4 miesiące, to było to zgodne z organizacją pracy szkoły i wtedy nie jest wymagany 6-miesięczny okres zatrudnienia.a_gunia pisze:Trzynastkę za cztery miesiące 2009...
No bo zabrakło, niestety.a_gunia pisze:Koleżanka była zatrudniona od 1.09.2009 do 25.06.2010. (...) Księgowa w tamtej szkole twierdzi, że nie przepracowała 6 miesięcy, że zabrakło jej 5 dni.
Nie, nie dlatego. Obecnie są wypłacane trzynastki za 2010 rok (kalendarzowy, a nie szkolny), więc przerwa w zatrudnieniu w 2011 r. nijak się ma do tej trzynastki.arlett_83 pisze:Czy dlatego nie dostałam "13" za okres od września do końca grudnia 2010?
Od tej zasady jest wyjątek zatrudnienia zgodnie z organizacją pracy szkoły. Jeśli więc byłaś zatrudniona od 1 września, to trzynastka ci przysługuje. Nie musi być spełniony warunek zatrudnienia do końca czerwca, bo to już zahaczałoby o rok 2011, a trzynastki rozlicza się latami kalendarzowymi.arlett_83 pisze:Księgowa powiedziała mi, że mi sie nie należy, bo powinnam miec w danym roku kalendarzowym min. 6 miesięcy
Napisz do dyrektora, nie do gminy.arlett_83 pisze:Ktoś pisał wczesniej, że napisał pismo do Gminy i ostatecznie "13" dostał