Licencjat to za mało?

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Yoka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Re: Licencjat to za mało?

Postautor: Yoka » 2011-03-01, 08:56

gdybym teraz miała podjąc takądecyzję, to wybrałabym opcję mgr innego kierunku, nie wiem tylko na ile to jest realne, aby wskoczyć na samą mgr innego kierunku.
Ponad 10 lat, gdy też nad tym rozmyślałam wybrałam kontynuację mgr filologii ang, teraz już bym tak nie postapiła, właśnie z tych powodów, o których piszesz

benia8686
Kto: student

Postautor: benia8686 » 2011-03-01, 12:16

Yoka pisze:gdybym teraz miała podjąc takądecyzję, to wybrałabym opcję mgr innego kierunku

Np. z jakiego? Ja myślałam nad czymś związanym z ekonomią, ale nie wiem czy w dobrym kierunku kombinuję

Yoka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: Yoka » 2011-03-01, 19:35

myślę, że coś na uczelni ekonomicznej, ale nie ma co się zapalać i wymyślać kierunków, sądzę, że najpierw trzeba sprawdzić, na które kierunki w ogóle można wskoczyć z licencjatem filologii ang

kasiawrzecionek@wp.pl

Postautor: kasiawrzecionek@wp.pl » 2011-03-04, 18:05

Hej
mam podobny problem. W tym roku kończę licencjat z pedagogiki wczesnoszkolnej z oligofrenopedagogika, zastanawiam sie czy kontynuowac studia na kierunku pedagogicznym np. terapia pedagogiczna, lub wczesnoszkolne z angielskim , czy wybrac coś zupełnie innego np. problematyka spoleczna czy cos takiego. Nie wiem tylko czy jeżeli zanlazłabym prace po licencjacie np ( W co raczej wątpię ale:) ) to czy kiedy skończe magisterke to w szkole bedzie to respektowane, czy bedzie sie to liczyło że mam magistra czy w szkole nadal bede miala tytuł magistra?

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2011-03-13, 12:31

Czyli powiedzmy mając licencjata z filologii,mozna np.robic uzupełniające magisterskie na innym kierunku np.pedagogika i otrzymając tytuł mgr,ale pracując nadal jako filolog w szkole ,jest sie traktowanym płacowo jak mgr?:)

kasiawrzecionek@wp.pl

Postautor: kasiawrzecionek@wp.pl » 2011-03-13, 19:56

Tzn wydaje mi sie ze jesli po filologii uczysz w szkole i pójdziesz na pedagogike to problemu nie bedzie bo masz magistra studiów pedagogicznych, chodzi mi o to ze np masz licencjat z tej filologii i mozesz uczyc w szkole i na magistra idziesz na specjalnosc nienauczycielska jak to jest traktowane np płacowo czy przy awansie zawodowym

Wróć do „Nauczyciel stażysta”