szkoda gadać...ale przedszkole zaczęło działać od 1.09
dzięki za odpowiedz
pozdrawiam

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Tak, wtedy musisz przypilnować sobie, by postępowanie kwalifikacyjne odbyło się jeszcze podczas trwania stosunku pracy.benia8686 pisze:Staż kończy się 31 maja i zakładając, że będę zatrudniona do końca czerwca, czy moje postępowanie kwalifikacyjne musi do końca czerwca się zakończyć? tzn. czy do końca czerwca mam uzyskać stopień nauczyciela kontraktowego?
Nie.benia8686 pisze:Czy może mogę mieć jednak egzamin np. w lipcu mimo, że wg umowy nie jestem już wtedy pracownikiem tej szkoły??
edzia pisze:Tak, wtedy musisz przypilnować sobie, by postępowanie kwalifikacyjne odbyło się jeszcze podczas trwania stosunku pracy.
A propos stażu - rozumiem, że masz opiekuna i realizujesz swój plan rozwoju?
Yoka, ale przecież nie ma takiej zależności, że jak zastępstwo za macierzyński, to do końca zajęć, a jak za zdrowotny, to do 31 sierpnia. Skąd to wzięłaś?Yoka pisze:a jakie to zastępstwo? Za kobietę na macierzyńskim? To tak, jest do końca zajęć dydaktycznych.
Jak za kogoś na zdrowotnym, to zależy czy ma ten urlop do 22.06 czy do 31.08.
edzia pisze:Skoro w okresie wakacji nauczyciel nie jest potrzebny w szkole, to po co robić za niego zastępstwo?
Prawo nie zabrania zatrudniania na okres wakacji nauczycieli. Ma dyrektor pieniądze, zatrudnia. Ale jeśli nie ma, nie musi zatrudniać.Yoka pisze:miałam umowę do 31.08. Nie wnikałam czemu.
Yoka pisze:myślę, że nie chodzi tyle o pieniądze, co o lukę w zatrudnieniu, co stwarza problem choćby przy stażu.