Wynagrodzenie nauczyciela

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

partita400

Re: Wynagrodzenie nauczyciela

Postautor: partita400 » 2011-02-05, 10:58

Po co tworzy się regulamin forum ? Nie zrobiłam nic innego, jak przytoczyłam jeden z punktów regulaminu.Ale to Wasze forum , więc Wy dyktujecie warunki.Jedni stosują wielkie litery ,innym ciężko się przyznać do błędu.No, chyba, że nie był to błąd a ...literówka :P
Pozdrawiam ciepło 8)

ange
Kto: nauczyciel

Postautor: ange » 2011-02-05, 19:46

Dziękuję Edziu za wyliczenie. Faktycznie teraz przyjrzałam się dokładnie moim paskom i kilka razy miałam doraźne zastępstwa, stąd ta różnica w wynagrodzeniu. Na początku roku miałam dokładnie taką kwotę jaką podałaś bez nadgodzin więc wszystko już wiem :)

madziq85
Przedmiot: Inne

Postautor: madziq85 » 2011-02-06, 19:22

Nie rozumiem w czym jest problem? rozpetala sie jakas burza bo zle napisalam posta? mam problem i potrzebuje pomocy ew porady, a wy zwracacie uwage ze pisze niepoprawnie czy niedbale? co to znaczy? ktos niezrozumial o co pytalam czy co? zwariuje.... ludzie to jest internet, klikasz, stukasz i piszesz co ci akurat na sercu lezy, chyba nie napisalam po chinsku czy z takimi razacymi bledami ze moj post byl totalnie niezrozumialy??? rozumiem ze jedynie z poprawna interpunkcja, gramatyka i ortografia zostane tu wysluchana i zostanie mi udzielona odpowiedz i pomoc? to przepraszam chyba trafilam na zle forum....ja poprostu potrzebuje porady i opini madrych i dobrych ludzi a nie jakichs wrednych, zlosliwych wytykajacych kazdy najmniejszy idiotyczny blad (ktory kompletnie niema nic wspolnego z moim problemem....) ludzi. dziekuje za pomoc, juz wiecej niebede prosic bo sie boje zlinczowania.

haron123

Postautor: haron123 » 2011-02-18, 13:03

Dzień dobry.
Zainteresowało mnie zagadnienie, które zostało poruszone na forum, a mianowicie korelacja między poziomem wykształcenia nauczyciela a wynagrodzeniem. Jestem od 2002 roku nauczycielem w szkole średniej. Doktorat obroniłem w 2003 roku. Obecnie jestem nauczycielem dyplomowanym. Słusznie wiele osób zauważyło, iż nie ma pełnego powiązania między poziomem wykształcenia nauczyciela, a minimalną stawką zasadniczą wynagrodzenia. Bardzo chętnie zaangażowałbym się w jakąś "grupę działania", która monitowałaby w Ministerstwie Edukacji w sprawie uregulowania w/w kwestii.
Proszę zainteresowanych o kontakt.
Pozdrawiam
JM

hipo1982

nauczyciel bez kwalifikacji w szkole specjalnej wynagrodzeni

Postautor: hipo1982 » 2011-05-19, 18:39

Witam, posiadam wykształcenie wyższe magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym niestety nie posiadam oligofrenopedagogiki. Będę pracować w szkole specjalnej od września jako nauczyciel bez kwalifikacji na świetlicy w tej szkole. Karta nauczyciela to dla mnie magia, mam być zatrudniona jako stażysta do celów płacowych tzn. co? Czytając wynagrodzenia dla nauczycieli to będe miała płacę zasadniczą jak dla stazysty z wykształceniem wyższym i pedagogicznym czy ta wersja inne? Wiem tylko ze nie będę mogła rozpocząć awansu zawodowego. Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2011-05-19, 19:36

Zajrzyj tu:
www.eduforum.pl --> kalkulator płacowy.

Mimo,że nie posiadasz kwalifikacji do pracy w świetlicy,płacowo będziesz traktowana jak nauczyiel stażysta(1487 zł netto),tyle,że nie będziesz robić awansu zawodowego.

hipo1982

dziękuje

Postautor: hipo1982 » 2011-05-19, 20:57

Bardzo dziękuje za odpowiedz , zmieniam pracę i chciałbym wiedzieć na czym stoje, baaardzo dziękuje za pomoc

paweldudek
Przedmiot: Historia, WOS, Przysposobienie obronne

Wynagrodzenie a wykształcenie

Postautor: paweldudek » 2011-06-03, 18:33

Witam,

Jakie wynagrodzenie powinien otrzymywać nauczyciel, który:
- jest stażystą
- ma wykształcenie wyższe magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym, ale nie uczy przedmiotu ze swoich studiów
- uczy TYLKO przedmiotu, do którego kwalifikacje zdobył na kursie kwalifikacyjnym?

Chodzi mi konkretniej o to, czy taki nauczyciel otrzyma wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z wykształceniem wyższym magisterskim z przygotowaniem pedagogicznym czy też otrzyma wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z "pozostałymi kwalifikacjami" (bo nie uczy przedmiotu ze swoich studiów tylko tego z kursu kwalifikacyjnego)?

Mam nadzieję, że jasno przedstawiłem problem ;)

Awatar użytkownika
Roxi

Re: Wynagrodzenie a wykształcenie

Postautor: Roxi » 2011-06-03, 18:49

paweldudek pisze:Chodzi mi konkretniej o to, czy taki nauczyciel otrzyma wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z wykształceniem wyższym magisterskim z przygotowaniem pedagogicznym czy też otrzyma wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z "pozostałymi kwalifikacjami" (bo nie uczy przedmiotu ze swoich studiów tylko tego z kursu kwalifikacyjnego)?

Wydaje mi się,że taki nauczyciel otrzyma wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z wykształceniem magisterskim i przygotowaniem pedagogicznym.
Swego czasu pracowałam jako wychowawca przedszkolny w placówce publicznej(nie miałam wówczas jeszcze ukończonej podyplomówki nadającej mi kwalifikacje do pracy w przedszkolu) i choć jestem germanistką,płacowo byłam traktowana na równi z nauczycielem stażystą,który miał ukończone studia magisterskie z wychowania przedszkolnego.Ba,nawet otrzymywałam dodatek za wychowawstwo,motywacyjny,itd.

Co masz na myśli mówiąc "kurs kwalifikacyjny" i o jaki przedmiot chodzi?

paweldudek
Przedmiot: Historia, WOS, Przysposobienie obronne

Postautor: paweldudek » 2011-06-03, 19:05

Studiowałem historię a chodzi o kurs kwalifikacyjny z wiedzy o społeczeństwie.

Awatar użytkownika
ann
Przedmiot: Historia, Geografia, Informatyka, ...

Postautor: ann » 2011-06-03, 19:06

paweldudek pisze:Chodzi mi konkretniej o to, czy taki nauczyciel otrzyma wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z wykształceniem wyższym magisterskim z przygotowaniem pedagogicznym czy też otrzyma wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z "pozostałymi kwalifikacjami" (bo nie uczy przedmiotu ze swoich studiów tylko tego z kursu kwalifikacyjnego)?

Zdecydowanie wynagrodzenie przewidziane dla stażysty z wykształceniem magisterskim i przygotowaniem pedagogicznym :)
"Pozostałe kwalifikacje" przewidziane są dla osób, które nie mają ukończonych studiów wyższych.
Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2011-06-03, 19:16

ann pisze:"Pozostałe kwalifikacje" przewidziane są dla osób, które nie mają ukończonych studiów wyższych.

Właśnie zapomniałam o tym napisać.W szkole,w której pracuję,była swego czasu pewna Pani,która wróciła po wielu latach do zawodu.Miała ukończone studium nauczycielskie i płacowo została potraktowana właśnie jak stażysta z "pozostałymi kwalifikacjami".

poznan1986
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Postautor: poznan1986 » 2011-06-06, 12:42

Witam,mam 2 pytania:
1. Jaką pensje otrzymuje nauczyciel stazysta wf zaraz po studiach z wyższym wykształceniem i przygotowaniem pedagogicznym?
2.czy jest szansa że zostane zatrudniony jako nauczyciel stażysta po 30 kwietnia (termin zgłaszania arkuszy organizacyjnych szkoły)? Czy jest juz za poźno na składanie podań i raczej trzeba przeczekac ten rok, z góry dziekuje za odpowiedz

Awatar użytkownika
vuem
Przedmiot: Język angielski

Postautor: vuem » 2011-06-06, 13:44

Wszystko można znaleźć w internecie.

Wygląda na to, że od września będziesz mógł zarobisz tyle:

https://www.men.gov.pl/index.php?option ... &Itemid=92

Nie ma złego czasu na składanie podania, nie ma sensu czekać. Arkusz organizacji nie zawiera nazwisk zatrudnianych nauczycieli, a dyrektor ma w rezerwie godziny, które mógłby komuś znienacka przydzielić.
Możesz zostać zatrudniony i po 30 kwietnia i po 30 maja ... etc. :wink:

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2011-06-06, 14:50

http://www.eduforum.pl/modules.php?name=Kalkulator Tu wszystko znajdziesz.Z tym,że wynagrodzenie jest tu obliczane jeszcze według starej stawki.Nauczyciel mgr stażysta+ przygotowanie pedagogiczne zarobi bez żadnych dodatków 1487 netto,a od 1go września średnio jakieś 100 zł więcej :wink:

Racja,podania można składać zawsze.Ja wysyłałam nawet w lipcu :wink:

Wróć do „Prawo oświatowe”