Od września zacznę chodzić do drugiej klasy gimnazjum i mam problem.
W pierwszej klasie gimnazjum zaczęłam się interesować możliwością zwolnienia się z testu gimnazjalnego. zapisałam się więc na olimpiady z dwóch przedmiotów, z czego z jednym z nich chciałabym związać swoją przyszłość (LO, studia). Tym przedmiotem jest chemia, ale niejest to w tej chwili istotne.
Chodzi o to że w związku z moim udziałem w owych olimpiadach "przerobiłam" już cały materiał z klasy 2 oraz z 3, a z chemi przerobiłam nawet 1,2 i 3 klasę LO (z zakresu klasy bio-chem, więc chemię rozszerzoną). wszystko mnie bardzo zafascynowało i materiał "przyswoiłam" dość łatwo. niedawno dowiedziałam się o możliwości "ominięcia" klasy (przepraszam, ale nie wiem jak to inaczej nazwać). w podstawówce zawsze miałam średnią powyżej 5.00 (moja najgorszą średnią było 5.11), ponieważ nauka bardzo łatwo mi przychodzi i (wg. mnie) jestem bardzo pojętna. chciałam się więc zapytać, czy jest możliwość ominięcia klay 2gimn. i przejście od razu do 3?? (w 1 gimn. miałam średnią tylko 4.76, ponieważ dość długi czas, bo około 3 miesięcy niebyło mnie w szkolle z powodów zdrowotnych)
Bardzo proszę o pomoc.