Dyplomowany i co dalej?

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

alixia
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Dyplomowany i co dalej?

Postautor: alixia » 2011-08-03, 10:25

Niedawno pozytywnie zaliczyłam rozmowę kwalifikacyjną i jestem nauczycielem dyplomowanym. Po rozmowie komisja wręczyła mi zaświadczenie o pozytywnej ocenie wniosku. Na dole zaświadczenia napisano, że zaświadczenie nie stanowi podstawy do zwiększenia wynagrodzenia, podstawą do zwiększenia wynagrodzenia jest akt nadania stopnia nauczyciela dyplomowanego. Mam zatem następujące pytania
- co zrobić z zaświadczeniem? ... dostarczyć do kadr?... w jakim terminie?
- kiedy otrzymam akt nadania stopnia awansu? dostanę jakieś zawiadomienie czy samodzielnie mam się dopytywać w KO kiedy dokument będzie gotowy?... jak długo będę na ten akt nadania czekała?
- kiedy więc podwyżka i na podstawie czego skoro mam tylko zaświadczenie, akt nadania stopnia mogę dostać np. w połowie września czy w październiku, a podwyżka należy mi się od 1 września? mam rozumieć, że dopiero gdy dostarczę akt nadania otrzymam wyrównanie od 1 września?
Proszę podzielić się swoimi doświadczeniami w tej sprawie. Z góry dziekuję.

partita400

Re: Dyplomowany i co dalej?

Postautor: partita400 » 2011-08-03, 10:40

Gratulacje :)
Zawiadomienie prawdopodobnie otrzymasz na adres mailowy.Możesz zaświadczenie złożyć w kadrach, ale ono nie jest podstawą do zwiększenia wynagrodzenia.Do 1 września jest jeszcze prawie miesiąc czasu i zapewne akt nadania stopnia nauczyciela dyplomowanego do tego czasu otrzymasz.

alixia
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Re: Dyplomowany i co dalej?

Postautor: alixia » 2011-09-02, 09:40

Sprawdzałam stronę internetową mojego kuratorium i tam była informacja.
Akt nadania trzeba było odebrać samodzielnie w dowolnym terminie po dacie 25 sierpnia;-)
Innych powiadomień nie było.
Odebrałam i ... do pracy!

Temat zamknięty.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”