Czy stosujecie tzw "minikartkowki" pod koniec przeprowadzonej lekcji, w celu sprawdzenia czy wiedza "dotarla" do uczniow, badz tez aby ocenic jak bardzo uwazali na zajeciach lekcyjnych ?
Ogólnie to nauczyciel ma prawo taką kartkówkę przeprowadzić?
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
edzia pisze:Oczywiście, że ma prawo.
Mam wrażenie, że o tym dyskutowaliśmy, chyba to było w kąciku uczniowskim.
jakub001 pisze:z tego co wiem to kartkówkę robi się 2-3 ostatnich lekcji a nie z bieżącej
jakub001 pisze:tak jakbyś ty miała ok 30 min na nauczenie się czegoś czego nigdy wcześniej nie miałaś i zaraz by miał cie ktoś pytać to jest nie logiczne i chore
jakub001 pisze:w PSO określasz kartkówki że np są zapowiadane lub nie i nie podlegają poprawie i obejmują zakres 3 ostatnich lekcji ja mam podobny zapis w swoim PSO
Stosujęhumanistka pisze:Czy stosujecie tzw "minikartkowki" pod koniec przeprowadzonej lekcji
A skąd Ty możesz wiedzieć, z ilu lekcji u mnie robi się kartkówki?jakub001 pisze:z tego co wiem to kartkówkę robi się 2-3 ostatnich lekcji a nie z bieżącej
Zależy, czego przez te 30 minut uczyłam. Są wiadomości i umiejętności, na których przyswojenie potrzeba więcej czasu, więcej powtórzeń, wyćwiczenia. Ale są takie, które może i należy zapamiętać lub zrozumieć już po tych 30 minutach.jakub001 pisze:to tak jakbyś ty miała ok 30 min na nauczenie się czegoś czego nigdy wcześniej nie miałaś i zaraz by miał cie ktoś pytać to jest nie logiczne i chore
Logiczne i zdrowe.jakub001 pisze:to jest nie logiczne i chore
A ja mogę mieć inny zapis lub w ogóle mogę nie precyzować w swoim PSO kartkówek. Ba, czy ja w ogóle muszę mieć to cholerne PSO?jakub001 pisze:w PSO określasz kartkówki że np są zapowiadane lub nie i nie podlegają poprawie i obejmują zakres 3 ostatnich lekcji ja mam podobny zapis w swoim PSO