...3. Dyrektor zapewnia również pomoc psychologiczno - pedagogiczną rodzicom i nauczycielom pracującym z dzieckiem.
Może mi ktoś wyjaśnić na czym polega pomoc Dyrektora w tej kwestii?
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Peonia pisze:To znaczy, że wspomaga nauczyciela (szczególnie młodego), doradza, pomaga w rozwiązywaniu problemów w danej klasie, z trudnymi uczniami,z kłopotliwymi rodzicami. Nauczyciel nie jest wtedy sam pozostawiony z problemem lecz współdziała z dyrektorem.
Peonio, ale to nie wynika z przepisu. To jest tylko twoja daleko idąca interpretacja.Peonia pisze:To znaczy, że wspomaga nauczyciela (szczególnie młodego), doradza, pomaga w rozwiązywaniu problemów w danej klasie, z trudnymi uczniami,z kłopotliwymi rodzicami. Nauczyciel nie jest wtedy sam pozostawiony z problemem lecz współdziała z dyrektorem.
edzia pisze:Peonio, ale to nie wynika z przepisu. To jest tylko twoja daleko idąca interpretacja.Peonia pisze:To znaczy, że wspomaga nauczyciela (szczególnie młodego), doradza, pomaga w rozwiązywaniu problemów w danej klasie, z trudnymi uczniami,z kłopotliwymi rodzicami. Nauczyciel nie jest wtedy sam pozostawiony z problemem lecz współdziała z dyrektorem.
Też bym chciała wiedzieć.diquan pisze:to co wynika?
diquan pisze:http://docs.google.com/vi...O5LehfOscr15NaQ
Nie o takie źródło mi chodziło. Chodziło mi o akt prawny, a nie jakiś artykuł. Jeśli jednak artykuł podlinkowany bazuje na akcie prawnym (a sądzę, że tak jest), to profesjonalizm autora wymagałby poparcia swoich tez konkretnymi przepisami prawnymi, a tych brak. Owszem, są na początku artykułu podane stosowne źródła, ale bez konkretów i trzeba samodzielnie szukać po całym akcie prawnym. W dodatku poz. 8 jest już nieaktualna, obecnie obowiązuje: http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU ... 487&type=2diquan pisze:źródło
Z przykrością muszę odesłać Cie do Miwuesa, który nie pozostaje w sferze wiary lecz wiedzy, że takiego zapisu nie ma.Basso profondo pisze:Nie wierzę, że którekolwiek rozporządzenie nakłada na dyrektora taki obowiązek.
matmanamaksa pisze:Z przykrością muszę odesłać Cie do Miwuesa
matmanamaksa pisze: [..] że takiego zapisu nie ma.
Ktoś jest głodny?haLayla pisze:przepis