Witam wszystkich Państwa.
Zarówno nauczycieli jak i uczniów.
Piszę tutaj gdyż chciałbym się poradzić i dowiedzieć więcej w sprawie Indywidualnego Nauczania Ucznia Szczególnie Uzdolnionego.
Zarówno nauczyciele, moi rodzice i rówieśnicy uważają, że jestem szczególnie uzdolniony.
Potwierdza to test na inteligencje (test IQ), w którym osiągnąłem jeden z najwyższych wyników, a także moje osiągnięcia (m.in. wygrana w konkursie kuratoryjnym).
Przejdę do rzeczy.
Otóż idę od 1 września do 3 gimnazjum. Chciałbym właśnie teraz zacząć Nauczanie Indywidualne. W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy jest możliwe, że w ciągu jednego roku zrobię materiał z 3 gimnazjum i 1 liceum, abym za rok był już w 2 liceum ? Wiem, że zazwyczaj jest to możliwe, lecz ja jestem w 3 gimnazjum i gdybym np. zrobił materiał z tej klasy w półrocze musiałbym pisać jakiś egzamin po gimnazjum, czy czekać pół roku aby ukończyć gimnazjum. Chociaż dostęp do liceum mam gdyż wygrałem kuratoryjny konkurs fizyczny.
2. Czy gdybym zaczął nauczanie indywidualne muszę uczyć się wszystkich przedmiotów czy mogę sobie wybrać np. matematyka, fizyka, chemia, angielski, rosyjski i oczywiście polski gdyż on chyba jest obowiązkowy podobnie do matematyki i angielskiego (jako język poza ojczysty) ?
3. Czy piszę się jakieś dodatkowe egzaminy lub testy na koniec danej klasy podczas nauczania indywidualnego ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Adam