Data umowy

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
iluka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Re: Data umowy

Postautor: iluka » 2013-09-23, 20:47

Matko! Ja Cię pytam dokładnie a odpowiadasz mi jakoś tak niedokładnie...
Zależy jak masz sformułowane to pismo, w którym zaakceptowałaś ograniczenie etatu do 15/18 na rok szkolny 2013.14.
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

edzia

Postautor: edzia » 2013-09-24, 09:04

Jeśli zgodziłaś się na ograniczenie wymiaru zajęć do minimum 1/2 etatu, to jak pisała malgala, obowiązuje ono na konkretny rok szkolny i nie zienia Twojego statusu zatrudnienia przez mianowanie. Nie musisz mieć nowej umowy, choć nie zaszkodziłoby zrobić roczny aneks do tamtej. Pamiętaj, że po roku wracasz na 18/18, bo taka jest idea tego ograniczenia. Oczywiście na kolejny rok szkolny również możesz otrzymać propozycję ograniczenia i ją przyjąć bądź nie. W przypadku odmowy przyjęcia ograniczenia prawdopodobnie otrzymasz wypowiedzenie z art. 20 KN.

Natomiast Twoim przydziałem czynności na obecny rok szkolny jest po prostu plan lekcji szkoły, w którym jak rozumiem widniejesz na 15/18.

Awatar użytkownika
kinguska01
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: kinguska01 » 2016-08-26, 12:21

Odkopuję temat ponieważ mam problem.
Dyrektor wysłał mnie na badania wstępne, jednak dał mi skierowanie dosyć późno i w związku z tym z lekarzem medycyny pracy będę się widzieć dopiero 2 września. Czy to znaczy, że podpiszemy umowę dopiero jak dostarczę dyrektorowi zaświadczenie o pozwoleniu na zatrudnienie (tj. tego 2 września) czy są tego jakieś poważniejsze konsekwencje np. w ogóle nie podpisanie umowy? Dodam, że miałam być zatrudniona na zastępstwo tak by zdążyć zrobić staż na konktraktowego.
Najlepszy nauczyciel to ten, który pokaże ci, gdzie patrzeć, ale nie powie ci, co widzieć.
~Alexandra K. Trenfor

sylv
Przedmiot: Inne

Postautor: sylv » 2016-08-26, 14:10

Podłączam się pod to pytanie, będę miała podobną sytuację, bo 4 dni czekam na wyniki badań sanepidowskich, czyli dostanę je dopiero 1 lub 2 września.

Wróć do „Prawo oświatowe”