Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
haLayla pisze:...Jak moi rodzice zdawali maturę, to zdanie matury było warunkiem koniecznym zakonczenia nauki w liceum. Jeżeli ktoś matury nie zdał, to powtarzał czwartą klasę...
leks pisze:...na moim świadectwie ukończenia Liceum pisze wyraźnie, że mam wykształcenie średnie.
JHN pisze:haLayla pisze:Jak moi rodzice zdawali maturę, to zdanie matury było warunkiem koniecznym zakonczenia nauki w liceum. Jeżeli ktoś matury nie zdał, to powtarzał czwartą klasę...
Zapytaj, proszę, jeszcze raz o to Rodziców! Gdybym (dawno to było - mój wiek obok, ale zażywam Bilobil) nie zdał egzaminów - dostałbym tylko pierwszą część cenzurki maturalnej, tę o ukończeniu szkoły...
JHN pisze:Niezaprzeczalnym jest natomiast, że obecna szkoła ponadgimnazjalna daje wiedzę nieporównywalnie niższą, niż onegdajsza szkoła średnia. Można by brutalnie porównać ją z wiedzą wywieszoną z ośmioletniej szkoły podstawowej!
JHN pisze:Fakt: Komuniści wykształcili sobie wrogów - obecne władze nie chcą powtórzyć ich błędu.
JHN pisze:leks pisze:...na moim świadectwie ukończenia Liceum pisze wyraźnie, że mam wykształcenie średnie.
No właśnie... "jest napisane"
haLayla pisze:Czasem czuję się niesamowicie stary. Jakbym nie pasował do tej epoki.
JHN pisze:haLayla napisał/a:
Czasem czuję się niesamowicie stary. Jakbym nie pasował do tej epoki.
A co ja mogę napisać
JHN pisze:haLayla pisze:Czasem czuję się niesamowicie stary. Jakbym nie pasował do tej epoki.
A co ja mogę napisać![]()
malgala pisze:JHN pisze:haLayla napisał/a:
Czasem czuję się niesamowicie stary. Jakbym nie pasował do tej epoki.
A co ja mogę napisać
W takim razie o sobie już nie wspomnę.
haLayla pisze:Szczerze powiedziawszy, to gdyby nie zdeklarowany w profilu wiek, to bym ci dał dużo mniej. Nieco ponad 30. Może to dlatego, że jesteś osobą dość ciepłą.
haLayla pisze:Na marginesie dodam, że czasem chciałbym urodzić sie w kilka lat po wojnie. Moja młodość przypadłaby na przełom szalonych lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych. Dekady Janis Joplin, BMW E3 i rewolucji obyczajowej