Witam wszystkich serdecznie
Umowę o prace mam od 5 lat jako rehabilitant. Ukończyłem pedagogikę terapeutyczną z rehabilitacją. Nigdy wobec mojego stanowiska jak i kwalifikacji nikt nie miał zastrzeżeń. Co roku organ nadzoru pedagogicznego zatwierdzał arkusz organizacyjny z moim stanowiskiem rehabilitant. Były wizytacje itp. Ukończyłem dodatkowo podyplomowo usprawnianie dzieci ze sprzężeniami i rehabilitacje ruchową dzieci i młodzieży.
Z wrześniem 2008r nastąpiła zmiana dyrektora. Nowy dyrektor ma jakieś obiekcje co do mojego stanowiska pracy i kwalifikacji. Wcześniej nikt nie kwestionował tego. Zmieniono mi stanowisko pracy na pedagoga bez wypowiedzenie warunków pracy i nawet mnie o tym nie poinformowano. Na tablicy informacyjnej i pismach gdzie widnieje moje nazwisko i zajmowane stanowisko jest zmiana na pedagoga.
Dostałem pismo zakazujące usprawniania ruchowego (a organ nadzoru na to wyraził zgodę)
Poinformowałem dyrektora o tym iż nie prowadzę rehabilitacji typowo medycznej i fizjoterapii w pełnym słowa tego znaczeniu tylko usprawnianie ruchowe (min dzieci z wadami postawy).
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat w oparciu o ustawy czy rozporządzenia.
Czy dyrektor obecny może kwestionować to co było przez tyle lat zatwierdzone i czy może w ten sposób (bez wypowiedzenia warunków umowy) zmieniać stanowisko pracy?
Pozdrawiam