Dodaj publikację
Autor
Renata Olszak-Flak
Data publikacji
2016-04-02
Średnia ocena
5,00
Pobrań
117

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Klucz do zadania praktycznego z kwalifikacji T.6.
 Pobierz (docx, 16,2 KB)

Podgląd treści

Przebieg procesu produkcji

25

Zdający gotował jaja od zimnej wody

3

Zdający wykonał obróbkę wstępną ziemniaków i pieczarek - umył ziemniaki przed obraniem

3

Zdający smażył kotlety od gorącego nie dymiącego tłuszczu

3

Zdający gotował ziemniaki od wrzącej wody

3

Zdający zgłosił rezultat pośredni (ugotowane i obrane jaja)

5

Zdający mył ręce przed przystąpieniem do pracy i w sytuacjach koniecznych

3

Zdający do sporządzania zawiesiny używał trzepaczki rózgowej

3

Zdający dbał o porządek na stanowisku pracy podczas wykonywania zestawu obiadowego-drogi czyste nie krzyżowały się z brudnymi

2

Rezultat 1. Kotlety z jaj

20

Kotlety mają porównywalną wielkość, okrągły kształt

4

Usmażone kotlety mają złotobrązową skórkę, nie są przypalone

4

Kotlety mają jednolity przekrój, składniki są równomiernie wymieszane

4

Kotlety nie rozpadają się, nie są surowe

4

Kotlety są dosolone, nie za słone, nie za pieprzne

4

Rezultat 2. Ziemniaki z wody

16

Ziemniaki są ugotowane, niesurowe

4

Ziemniaki nie są za słone- dosolone, nieprzypalone

4

Ziemniaki nie są rozgotowane

4

Ziemniaki są posypane koperkiem

4

Rezultat 3. Pieczarki w śmietanie

12

Potrawa jest dosolona, nie za słona

4

Gęstość pieczarek typowa dla potrawy – nie za rzadka, nie za gęsta

4

Śmietana nie jest zważona i bez widocznych grudek mąki

4

Rezultat 4. Naczynia i sztućce do ekspedycji potraw

9

Kotlety podane z ziemniakami na talerzach do dania zasadniczego

3

Pieczarki na talerzach zakąskowych

3

Dobrane sztućce – nóż i widelec stołowy duży

3

Rezultat 5. Wyporcjowane potrawy

18

Potrawy ułożone są w centralnej części talerza, brzegi talerza czyste

3

Kotlety wyporcjowane po 2 szt na jednym talerzu

3

Ziemniaki wyporcjowane z kotletem na jednym talerzu

3

Na każdym talerzu zakąskowym znajduje się porównywalna ilość pieczarek

3

Wyporcjowane potrawy są gorące lub ciepłe

6

Razem

100