Moje sa takie:
1. Uczeń nie spóźnia się na lekcję.
2. Każdy siedzi na swoim miejscu.
3. Zasada ciszy i uwagi na lekcji – nie rozmawiamy.
4. Zasada podnoszenia ręki.
5. Nauczyciel udziela głosu.
6. Zakaz wyjmowania i używania tel. komórkowych na lekcji.
7. Zakaz żucia gumy i jedzenia na lekcji.
8. Uczniowie zawsze proszą nauczyciele o pomoc.
9. Uczniowie odnoszą się do nauczyciela i uczniów z szacunkiem i kulturą.
10. Każdy pilnuje siebie na lekcji!
Oraz PSO:
1.Raz w ciągu semestru zgłoszenie braku przygotowania z wiedzy(odpowiedzi), co jest datą odnotowane w dzienniku.
2.Za brak przyborów ołówek,linijka,cyrkiel kątomierz ocena 1.
3. MOŻNA RAZ ZGŁOSIĆ BRAK ZESZYTU BEZ KONSEKWENCJI(CO JEST ODNOTOWANE DATĄ W DZIENNIKU).KAŻDY ODPOWIADA ZA SWÓJ ZESZYT,NIE MA USPRAWIEDLIWIENIA,ŻE POŻYCZYŁEM ZESZYT A KOLEGA MI NIE ODDAŁ.BRAK ZESZYTU JEST TRAKTOWANE JAKO BRAK ZADANIA DOMOWEGO CAŁKIEM CZYLI OCENA 1.
4.Za zadanie domowe,gdy w ogóle nie odrobione to ocena 1,gdy odrobione ale całe źle to wstawiam kropkę,lub ocenę pozytywną w zależności 2,3,4,5.
5.Na każdej lekcji biorę jedna osobę do odpowiedzi i jedną osobę z zadaniem domowym. Odpowiedź ustna wygląda tak,że zadaję 5 pytań, za każdą odpowiedź jest punkt lub zero(na tablicy wpisuję punkty,jawność ocen,pytania jasne i krótkie,to co najważniejsze z lekcji) .
6.Co najmniej jedna książka i zbiór zadań na ławkach,uczniowie mogą się umówić jak będą nosić podręczniki.
7.Podczas prac klasowych,gdy złapie na ściąganiu to od razu 1, gdy zagląda do kolegi minus - obniżenie oceny.
8.Za aktywność przy tablicy za 3 plusy jest 5.
9.Za samodzielnie zrobione zadanie i omówienie na tablicy jest 5.
10.Za brak pracy na lekcji(nie ma nic w zeszycie) ocena 1.
11.Prace klasowe zapowiadane tydzień wcześniej,kartkówki niezapowiadane z 3 ostatnich lekcji.
12.Za negatywną aktywność na lekcji jest 1!.
Czy możecie mi podopwiedzieć jeszcze co wprowadzic, co wykreślić albo zmienić?