Dziewczyny
Gredzia i Malfi w szczególności. KN i Ust o Systemie Oświaty trzeba przeczytać i wiedzieć co się w nich znajduje - co regulują te dokumenty. Też panikowałam, bo bałam się właśnie pytań o te dokumenty, ale uczyć się...to może przesada - wystarczy wiedzieć co w nich jest. Ponadto polecam "lekturę" ważniejszych rozporządzeń - o awansie, o sposobie klasyfikacji, oceniania i promowania (ze zmianami), dodatkowo jak pracujecie z uczniami z upośledzeniem, czy macie dziecko z orzeczeniem w klasie warto wiedzieć ile godz. rewalidacyjnych zajęć mu przypada, ile jest godz. zajęć nauczania indywidualnego. Jeżeli organizowałyście wycieczki to aż się prosi lektura rozporządzenia dotycząca sposobów organizowania wycieczek . Najlepiej by było,żeby ktoś z boku patrzący, ale znający się na rzeczy - nauczyciel -przeczytał Wasze autoprezentacje czy sprawozdania i wymyślił pytania do Waszych przyszłych wystąpień. Wierzcie mi lub nie, żadne z pytań, które znalazłam w necie i w innych źródłach nie padło. Tylko to co robiłam. Uważam, że dobrze, bo w końcu mamy się znać na tym co robimy. Dokumenty - rozporządzenia wystarczy wiedzieć, że są i gdzie ich szukać. Aha - Statut i WSO też wrzuciłabym do worka "Obowiązkowych Lektur" .
TRZYMAM KCIUKI NADAL ZA WSZYSTKICH JUŻ NIEDŁUGO MIANOWANYCH