Basso profondo pisze:Zamiast walczyć z argumentacją podnoszoną przez media niezależne, łatwiej zdeprecjonować ją pośrednio: na przykład zwalczając samą ideę cytowania.
Zatem dość nagle cytowanie musiało się zrobić postępkiem głupim, złym i brzydkim. Taka mądrość etapu.
Basso, daj spokój, jesteś zbyt inteligentnym, by nie rozumieć dwukrotnego wyjaśnienia, a nie jesteś człowiekiem złośliwym, by tak manipulować.
Basso profondo pisze:Ale ty nie będziesz szanować cudzej wrażliwości. Ty wolisz puszczać bąki w salonie.
Basso, na miłość boską, czy TY nie czujesz, że sam pierdzisz co chwila?
Te chore teksty o lewactwie, ubecji w 3 pokoleniu itd.
Czy nie potrafisz normalnie rozmawiać? Czy może fora Ci sie pomyliły?
Mnie przynajmniej ubliża taki poziom rozmowy. jakbym na wiecu partyjnym był.
Nie potrafisz normalnie napisać, że "z racji Twej wiary respektowanie wartości chrześcijańskich w polskiej szkole jest niedostateczne".
Musisz pitolić jak politykierzy z prowincjonalnego forum?
Basso profondo pisze:No właśnie, nie daje ci to do myślenia? Cóż takiego jest na rzeczy, że nawet nierychliwy Kościół dostrzegł w tym zagrożenie dla rozwoju naszej cywilizacji i przeszedł do kontrnatarcia?
Ponoć jesteś zawodowo związany z oświatą, więc wiesz, że od programu, czy pewnych standardów do konkretnej realizacji jest pewna droga.
Ja nie mówię, że zawsze i wszystkie elementy tejże edukacji mi się podobają, ale nie widze powodu, by przedmiot likwidować, a wręcz przeciwnie.
Podejście do samego seksu w Kościele nie przystaje do obecnych czasów i tego nie zmienimy.
Dlatego chciałbym wiedzieć, co konkretnie w programie tak biskupów niepokoi. Wole zapytać niż się domyślać.
Basso profondo pisze:Życie nie polega na tym, żeby zawsze było miło.
Tu może być miło, bo nie ma potrzeby walczyć, wystarczy dialog, rozmowa...
Basso profondo pisze:No to wyjdź z szafy - miałaś dziadka w AK czy dziadka w UB?
Basso, nie wierzę, że jesteś tak głupi i prymitywny.