zwrotka pisze:konkurs wiedzy o patronie szkoły
Zamieniłabym na coś innego, jeśli już takowe się odbywały. Np. "Dzieci -patronowi" i każda klasa coś przygotowuje (wszelkie formy sceniczne i artystyczne) lub np. jeśli to pisarz, jakiś jego motyw przewodni i do niego różne prace klas.
Może: "Szkoła w czterech porach roku"? - każda pora roku inaczej przygotowana. Np. jesień - jakiś dzień wybrać i wszyscy przychodzą w kolorach jesiennych, konkurs klas na wykonanie stroika jesiennego, zima -np. czytanie wiersza i malowanie na żywo ilustracji do wiersza
"Dzień talentów" - popisy indywidualne, grupowe, klasowe (wedle uznania). I tu cała gama możliwości- od koncertów muzycznych po balety, rapowania, haftowania, gotowania, projektowania, wyeksponowanie talentów wszelkiej maści.
"Pociąg przyjaźni" - losowanie nazw państw, każda klasa coś przygotowuje specyficznego dla wylosowanego kraju - klasy podejmują decyzję, co to ma być i w jakiej formie
Coś związanego z Rokiem Rodziny (może twórczość polonistyczno -dziennikarsko -artystyczna?) Z akcentem na pokaz tego na jakimś spotkaniu z rodzicami?
Albo "Tradycje, które odeszły w zapomnienie"?
Tak sobie wymyśliłam na szybko. Nie wiem, jakie masz możliwości i pole do działania. Nie wiem, czy moje pomysły mają rację bytu. Bo to na szybkiego z głowy a nie ze szkoły

Ale pomysł rodzi pomysł.
Wystawa psów mi nie leży osobiście. Może w ogóle wystawa zwierząt?