Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Dawidku, pół etatu trwa 20 godzin, bo cały 40 tygodniowo.No właśnie zarabiać na pół etatu, który trwa 9 godzin 900 zł to nieźle.
dawid132 pisze:No właśnie zarabiać na pół etatu, który trwa 9 godzin 900 zł to nieźle. Są ludzie nawet z wyższym wykształceniem, którzy pracują za tyle jak na cały etat
dawid132 pisze:A w szkole nie uczą np. jak wypełniać pit, jak szukać pracy, czy choćby w podstawówce jak zrobić sobie kanapki.
Ainah86 pisze:dawid132 pisze:A w szkole nie uczą np. jak wypełniać pit, jak szukać pracy, czy choćby w podstawówce jak zrobić sobie kanapki.
W mojej uczyli jak robić kanapki, a nawet surówki (na technice).
Elsewhere pisze:Szczerze mówiąc, brakuje mi tu jeszcze argumentu przerwy co 45 minut pracy, ale spodziewam się, że ten jest następny w kolejce...
dawid132 pisze:A do tej osoby, która pisała o płacy min. 1334 zł: szkoda tylko, że dziś trudno o zatrudnienie na umowe o prace, a ponoć na ogłoszenia o pracy za 4 zł/h odpowiadają setki osób.
dawid132 pisze:I jeszcze co do błędu ortograficznego w tamtym zdaniu:. w szkole podstawowej zająłem kiedyś pierwsze miejsce w konkursie ortograficznym, więc widać jakie są efekty nauczania.
dawid132 pisze:I jeszcze co do błędu ortograficznego w tamtym zdaniu:. w szkole podstawowej zająłem kiedyś pierwsze miejsce w konkursie ortograficznym, więc widać jakie są efekty nauczania.
A ja w tym utwierdzam się.Elsewhere pisze:Coraz bardziej skłaniam się do wersji Iluki, że to jakaś prowokacja jest, bo wszystkie kolejno przytoczone argumenty są niczym innym jak tylko jedną wielką kompilacją społecznych i medialnych bolączek odnośnie zawodu nauczyciela.
allle ossochoodziiii??!dawid132 pisze:Z tym pół etatu chodziło mi o pracę nauczyciela, ale dobrze że zauważyliście, że wasze pół etatu to 1/4.