dodatek na zagospodarowanie

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

asiag
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski, Język niemiecki

dodatek na zagospodarowanie

Postautor: asiag » 2015-11-03, 15:01

Moi Drodzy!

Czy wiecie może kiedy wypłacany jest dodatek na zagospodarowanie?
Złożyłam potrzebne dokumenty, dostałam decyzję i nie wiem kiedy mogę się go spodziewać. Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

AliAlicja
Przedmiot: Język polski, Inne

Re: dodatek na zagospodarowanie

Postautor: AliAlicja » 2016-08-21, 17:29

Podpinam się. I mam pytanie dodatkowe: czy jesli pracuję w dwóch szkołach po pół etatu to mogę złozyv tylko w jednej. I ile dostanę? Połowę?

qjaf
Przedmiot: Historia, Technika, WOS

Postautor: qjaf » 2016-08-24, 00:48

Nauczyciel uprawniony jest do zasiłku na zagospodarowanie jeśli spełnia łącznie następujące warunki, art. 63 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela - dalej KN:
a) posiada kwalifikacje wymagane do zajmowania danego stanowiska;
b) uzyskał stopień nauczyciela kontraktowego w ciągu dwóch lat od dnia podjęcia pierwszej pracy zawodowej w życiu w szkole;
c) zatrudniony jest w wymiarze co najmniej ˝ etatu;
d) złożył wniosek o zasiłek w ciągu roku od dnia uzyskania stopnia nauczyciela kontraktowego;
e) pierwsza praca w życiu podjęta została w szkole.

pankracy1991
Kto: student
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Postautor: pankracy1991 » 2016-09-02, 21:37

Witam,

Jestem młodym nauczycielem ale też chciałbym się ubiegać o dodatek na zagospodarowanie. Kiedyś jakiś nauczyciel mi powiedział, że skoro jestem stazystą to moge sie o to ubiegać, że dyrekcja mi przyzna dodatek. Generalnie sprawa ma sie tak:

- rozpoczałem prace w szkole zaraz po studiach (moja pierwsza praca na umowe o prace)
- rok przepracowałem na warunkach nie korzystnych dla mnie (nie mogłem rozpoczac stażu - dostalem umowe próbna do pazdziernika a potem od pazdzernika do czerwca - nie konczylem egzaminem na kontraktowego)
- teraz pracuje drugi rok w szkole i juz teraz rozpoczalem staż w czerwcu bede juz kontraktowym

Moje pytanie brzmi: cyz z racji tego ze jestem stażystą nie moge ubiegać się o dodatek? w Ustawie jest cos napisane o kontraktowych. Kolejne pytanie czy po tych dwoch latach czyli we wrzesniu 2017 bede mogl zlozyc wniosek o dodatek i bedzie on pozytwnie rozpatrzony ? Jak dobrze zrozumialem w ciagu 2 lat od podjecia pracy trzeba zrobic kontraktowego a potem w ciagu jednego roku mozna zlozyc wniosek o dadatek na zagospodarowanie tak ?

Prosze o szybka odpowiedz :)

marta4ever
Przedmiot: Inne

Postautor: marta4ever » 2016-09-03, 15:57

Witam,

Proszę o pomoc. Jestem nauczycielem edukacji przedszkolnej. W lipcu zdobyłam awans zawodowy na nauczyciela kontraktowego. Zatrudniona jestem na zastępstwo do konca grudnia i nie wiem co dalej, gdyż zależy to od mojej koleżanki, która jest na macierzyńskim. Przed praca w przedszkolu, zatrudniona byłam w szkole jako pomoc nauczyciela ? Czy w takiej sytuacji należy mi sie zasiłek na zagospodarowanie?

krasko92
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

zasiłek na zagospodarowanie

Postautor: krasko92 » 2016-09-18, 10:49

Witam. Mam pytanie odnośnie tego zasiłku. Czy jeśli w styczniu 2015 r podjęłam pracę w przedszkolu, pracowałam do sierpnia 2015, a następnie od września 2015- sierpnia 2016 pracowałam w szkole- 15/18 etatu, w tym czasie zrobiłam awans na stopnień nauczyciela kontraktowego, czy należy mi się ten zasiłek?
Podejmując prace w przedszkolu miałam wyksztalcenie lic., obecnie będę bronić mgr.
Nie wiem czy dwa lata do podjęcia awansu zawodowego mogą się sumować w dwóch placówkach, czy musi być jedna:)
Dziękuję za pomoc:)

Wróć do „Prawo oświatowe”