Witam,
Jestem młodym nauczycielem ale też chciałbym się ubiegać o dodatek na zagospodarowanie. Kiedyś jakiś nauczyciel mi powiedział, że skoro jestem stazystą to moge sie o to ubiegać, że dyrekcja mi przyzna dodatek. Generalnie sprawa ma sie tak:
- rozpoczałem prace w szkole zaraz po studiach (moja pierwsza praca na umowe o prace)
- rok przepracowałem na warunkach nie korzystnych dla mnie (nie mogłem rozpoczac stażu - dostalem umowe próbna do pazdziernika a potem od pazdzernika do czerwca - nie konczylem egzaminem na kontraktowego)
- teraz pracuje drugi rok w szkole i juz teraz rozpoczalem staż w czerwcu bede juz kontraktowym
Moje pytanie brzmi: cyz z racji tego ze jestem stażystą nie moge ubiegać się o dodatek? w Ustawie jest cos napisane o kontraktowych. Kolejne pytanie czy po tych dwoch latach czyli we wrzesniu 2017 bede mogl zlozyc wniosek o dodatek i bedzie on pozytwnie rozpatrzony ? Jak dobrze zrozumialem w ciagu 2 lat od podjecia pracy trzeba zrobic kontraktowego a potem w ciagu jednego roku mozna zlozyc wniosek o dadatek na zagospodarowanie tak ?
Prosze o szybka odpowiedz