Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
eldog pisze:Ja właśnie jestem po nauczaniu początkowym, trochę pracowałam w klasach I-III, a nastepnie poszłam na studia podyplomowe: Matematyka z informatyką, które skończyłam w termnie i z dobrymi i bardzo dobrymi wynikami! Ale nauki było sporo jesli oczywiście chciało się zdawac wszystko w termnie, a nie chodzić po 14 razy jak jeden rekordzista na moim roku! Harówka była okropna bo taryfy ulgowej nie było, wiedzę musiałam mieć i koniec! Obecnie jestem nauczycielem matematyki w szkole podstawowej w klasach IV-VI
eldog pisze:Kiedyś faktycznie Studia Podyplomowe: "Matematyka z informatyką" na niektórych uczelniach trwały nawet dwa semestry, ale teraz obligatorynie sa już na pewno trzysemestralne!
oreada pisze:napisalam 3 semestry bo niektore uczelnie prowadza takie studia przez 2...![]()
eldog pisze:Kiedyś faktycznie Studia Podyplomowe: "Matematyka z informatyką" na niektórych uczelniach trwały nawet dwa semestry, ale teraz obligatorynie sa już na pewno trzysemestralne!
oreada pisze:ja rozwazam politechnike slaska albo uniwerek - szkoda ze ceny sa takie powalajace.
Natomiast na to pytanie myślę, że wielu odpowiedzi udzielą Ci forumowicze. Ja uczę w szkole ponadgimnazjalnej i nie narzekam. Ale i nie mam porównania, bo nigdy nie pracowałam ani w SP, ani w Gimnazjum. Wydaje mi się jednak, że praca z małymi dziećmi może być bardzo przyjemna.twarz_we_mgle pisze:Która praca jest przyjemniejsza?