Dziękuję Wam za odpowiedź. Zaraz sobie przeczytam co na ten temat mówi KP w tym art. 42. Muszę powiedzieć, że zastanawiałam się co znaczy ta 1/4 tygodniowego obowiązkowego wymiaru godzin. Czy w moim przypadku to jest 1/4 z 10 godzin? Czy może jakoś inaczej? Ponieważ Dyr w rozmowie powiedziała mi, że może mi dać cały etat jeśli zechce i jeszcze 4 godziny ponad to. Co Wy o tym sądzicie? Aha, w mojej umowie pisze, że dokumentem regulującym jest KN czy w tym przypadku KP ma zastosowanie?
Jeśli to byłyby 2 lub 3 godziny dodatkowe to jakoś to zniosę, ale jeśli więcej to nie dam rady. Aha nasunęła mi się jeszcze taka myśl. Bardziej liczne klasy są dzielone na połowy a teraz jak koleżanka poszła na zwolnienie to wszędzie tam gdzie jest to możliwe Dyr pisze zastępstwo bezpłatne i łączenie grup w całość. Jak długo może trwać ten proceder? Czy jest możliwe, że do końca roku? Bo jeśli tak to ja już mam dwa razy tyle klasówek i sprawdzianów do sprawdzania. Boże daj mi zajść w ciąże to też pójdę na zwolnienie.