Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
jaca24 pisze:witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Oczywiście i ja mam problem z otrzymaniem dokładnych informacji odnośnie zasilku na dofinansowanie młodego nauczyciela. Otóz w swojej szkole pracuje teraz 3 rok, od sierpnia jestem nauczycielem kontraktowym. Dowiedziałem się dzisiaj, że taki zasiłek mi się nie należy, gdyż wczesniej pracowałem. Jednak wcześniejsza moja praca to była praktyczna nauka zawodu. poszedłem do szkoly zawodowej uczyć się jako piekarz. Oczywiście musialem mieć w piekarni praktyki.....bylem tam zatrudniony w pełnym etacie, jako uczen -piekarz. Tak tez mam napisane w swiadectwie pracy-UCZEŃ-PIEKARZ. tO niby mnie zdyskwalifikowało wg moich przełożonych na otrzymanie takiego zasiłku, gdyż to była moja pierwsza praca w piekarni, mio, że to było przygotowanie do zawodu...Byłem tez rachmistrzem spisowym , miałem umowe zlecenie....tego niestety nie wie nikt, bo to była umowa zlecenie....... Czy ktos wie, co w mojej sprawie mógłbym zrobić.....Czy się zgadzacie, że taki zasiłek mi sie nie należy?????? prosze o wskazóki....Pozdrawiam ciepło