monica pisze:Jeśli będzie zwolniona w II semestrze, to czy na świadectwie znajdzie się ocena z półrocza?
powinna miec wpis "zwolniona"
najlepiej gdyby z wf wcale nie było ocen i po problemie
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
monica pisze:Jeśli będzie zwolniona w II semestrze, to czy na świadectwie znajdzie się ocena z półrocza?
Jethro Tull pisze:najlepiej gdyby z wf wcale nie było ocen i po problemie
monica pisze:Problemów z wych. fiz. ciąg dalszy...
Gazetka zniknęła bez mojej interwencji, może ktoś inny interweniował.
Córka dostała 2 za zagrywkę (zresztą to pierwsza dwója w jej karierze szkolnej, więc straszna rozpacz itd. itp.) Proponowana ocena na półrocze - 3. Jednym z argumentów jest fakt, że na tle klasy ma zbyt mało ocen (4+ i 2). Nie opuściła żadnej lekcji, zawsze ćwiczy, a mało ocen, bo nie wszystkie ćwiczenia może wykonywać. Nauczyciel widocznie nie dostosował PSO do możliwości dziecka i nie wie za co je oceniać. Zdaję sobie sprawę, że córka nie należy do osób najsprawniejszych ruchowo, ale strasznie przeżywa to 3 na koniec semestru. Najprawdopodobniej będzie miała same 5 , 6 no i 3. Sama jestem nauczycielem, nie jakąś rozhisteryzowaną mamusią, nigdy nie nachodziłam nauczycieli . Dziecku tłumaczę, że to pan ma rację, ale szlag mnie trafia.
Ja pracuję z małymi dziećmi, więc w mojej pracy podobna sytuacja jest nie do pomyślenia. Uczę też przedmiotów artystycznych, gdzie też system oceniania jest specyficzny. Nie wyobrażam sobie, że postawię uczniowi słabą ocenę z muzyki, bo nie potrafi czysto zaśpiewać. Postawię mu jeśli nie nauczy się słów piosenki, bo to zależy od niego. Nie robię problemu z tego, że dziecko będzie miało 3, nie ma to dla mnie znaczenia. Martwiłabym się, gdyby miała problemy z innych przedmiotów, ale nie z w-fu. Niemniej jednak dla dziecka to duży problem, ogromny stres przed lekcją.
Poradźcie, co mam zrobić? Czy pozostaje mi tylko całkowite zwolnienie z zajęć, jednak tego bym nie chciała. Córka też kiedyś nie chciała nawet o tym słyszeć, teraz zmieniła zdanie.
Jeśli będzie zwolniona w II semestrze, to czy na świadectwie znajdzie się ocena z półrocza?
Paweł Ł. pisze: Jakieś za ...?
anna_b_2 pisze:A co? Myślisz że nie próbowałam? Pytam prawdziwych nauczycieli wf.
anna_b_2 pisze:Przede wszystkim jem mniej. Mama mówiła, że już nawet trochę schudłam. Ale to i tak jest mało. Więcej się ruszam.
Ale nie chodzi mi o to. Chciałabym wiedzieć, co nauczyciele wf robią zwykle jak jego uczeń nie umie gimnastyki. Co ma robić taki uczeń, jeżeli nie umie skakać np. przez skrzynię. Pisałam o tym wcześniej. Prosze o odpowiedź.
anna_b_2 pisze:Chodzi o to że na wf nie długo będę miała gimnastykę. I bardzo się jej boje bo nie jestem wygimnastykowana.
anna_b_2 pisze:Boje sie tego jak nauczyciel na mnie patrzy... To jest takie głupie uczucie.