edzia pisze:Jeśli masz argumenty, to zamiast czepiać się słówek, odnieś się raczej np. do takiego stwierdzenia:
Ja się ustosunkowałem.W identyczny sposób,jak kolega swoje stwierdzenie postawił. Jeżeli ty masz jakieś argumenty na ten temat to sama zacznij.
edzia pisze:Maskulista pisze:Edzia, jak weźmiesz na siebie to co my nazywamy dyskryminacją (a nie ogranicza się to do służby wojskowej), to my przestaniemy narzekać.
Teraz to już obaj zaczynacie trollować.
Niby czemu.Stwierdziłem tylko,że jeśli uważasz,że to co nazywamy dyskryminacją mężczyzn nią nie jest,to weź to na siebie,a ja w zamian wezmę na siebie to,co ty nazywasz dyskryminacją kobiet (którą to dalszą część mojej wypowiedzi obcięłaś. I kto tu troluje...?)
Jolly Roger pisze:Pozostałe 20% dzieci przynosi bocian. Do tej pory istniał pogląd, ze rodzą kobiety, ale mężczyźni walczący z mizoandrią obnażyli tą dyskryminującą fałszywkę.
Bełkot.To nie ja tutaj się upieram,że tylko kobieta jest potrzebna w społeczeństwie i że sama ma dziecko.
Jolly Roger pisze:A jeśli nie odwrócimy, to po roku urodzi się 1,6 dziecka (1,20 dziecka na kobietę rocznie / 75 lat życia x 100).
Racja,błąd w rachunkach.
Jolly Roger pisze:Jeśli już sprowadzimy człowieka tylko do roli reproduktora
Jeśli ty sprowadzasz,ja starałem się od tego jak najdalej uciec.
Jolly Roger pisze:to mężczyzna jest dawcą nasienia. jego aktywność kończy się po kilku sekundach. Kolejne 9 miesięcy to rola kobiety.
Nie,jego rola kończy się po 25 latach.Dziecko h.s. nie jest samodzielne od urodzenia,a mężczyzna ma tu większą rolę niż kobieta.
Jolly Roger pisze:To jawna dyskryminacja mężczyzn. Też bym chciał być w ciąży.
Ja również.I co mam zrobić?Trzeba czekać na postęp medycyny.Nie wiem,czy zastój w tej dziedzinie to kwestia płci, ale prawdopodobnie tak,w końcu sztuczne macice buduje się... dla kobiet urodzonych bez macicy.
Jolly Roger pisze:Arytmetyka zawodzi gdy dorzucimy pojęcie sztucznego zapłodnienia.
Jak zawodzi? Niby w czym? Dalej możemy porównywać, tylko mężczyzna staje się jeszcze bardziej niezbędny. Odwrotnie jak przy sztucznej macicy.
Jolly Roger pisze:Poza tym wskaźnik Pearla używa się do okreśenia skuteczności antykoncepcji. Użyłeś go tu zupełnie bez sensu.
Tak,do tego się go używa,dlatego się do stosuje również do określenia skuteczności barku antykoncepcji.Użyłem go z sensem.
Jolly Roger pisze:Resztę urojeń przemilczę.
Słusznie,nie jesteś u psychoanalityka.
pilot Pirx pisze:A jak wyglądałyby Wasze poglądy po np 1/2 rocznym pobycie w kamaszach ??
No chyba tak,że 2x bardziej nienawidziłbym wojska i chciał tam wysłać kobiety.
konrad86 pisze:676 pisze:To pokazuje tylko, że na posyłanie kobiet do wojska trzeba położyć nacisk szczególny,
żeby się nauczyły czegoś.

Coraz bardziej emanujesz złośliwością w stosunku do kobiet.
??? W jaki niby sposób... Jeżeli ktoś ma obowiązek wykonania czegoś (obywatel obrony kraju), a widać,że ma z tym problemy,to trzeba go lepiej przypilnować,jak leniwego ucznia albo niezdarnego pracownika.