elizabeth...na miłość boską! Malgala tu się dwoi i troi, ale dla Ciebie niewiele z tego wynika.
Masz przygotowanie pedagogiczne, ukończyłas zapewne kurs metodyki nauczania, ale nie znasz podstawowych terminów. Wymyślasz jakieś "plany rozkładu" - nie ma czegoś takiego.
Podstawowe terminy to:
-
podstawa programowa
-
program nauczania
-
rozkład materiału/plan wynikowy (robisz jedno lub drugie, jak jest w zwyczaju w Twojej szkole.
Poznaj te terminy - gdzies tu o tym nawet jest, sama wczoraj pisałam.
Jak sugeruje malgala, dyrektor na pewno chce od Ciebie na piśmie stwierdzenia, że wybrany program nauczania jest zgodny z ministerialną podstawa programową. Wiem, że szkoły cos takiego robią. Moja nie.
1. Dowiedz sie od innych anglistek lub dyrektora szkoły, jaki program jest realizowany i na jakich podręcznikach u Ciebie sie pracuje. Powinno to być zadecydowane jeszcze w czerwcu.
2. Zajrzy na stronę wydawnictwa podręcznika, może tam znajdziesz gotowy rozkład lub plan wynikowy do wybranego w szkole programu nauczania i podręcznika.
Jeżeli nie znajdziesz w necie, poproś inne anglistki, na pewno maja z lat ubiegłych - niech Ci dadzą. Zwróć sie z tym też do swojego opiekuna stażu. Jesteś za młoda i nie masz doświadczenia, sama tego na pewno nie zrobisz!!! Lepiej skorzystać z dobrego "gotowca", niż samemu robić byle jaki dokument.
3. W szkole na pewno anglistki mają przedmiotowy system oceniania z angielskiego. Zapytaj i poproś o niego - sama nie zrobisz. Czasem ten dokument jest też na stronie wydawnictwa.
Wklejam z innego watku, bo może elizabeth sama nie znajdzie:
http://www.45minut.pl/forum/topics27/po ... vt5506.htm