jak najbardziej się zgadza
ale popatrz na to, jak chcą monitorować realizację podstawy w klasie 1, "zreformowanej"... z takim planem dużo łatwiej.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Basiek70 pisze:a mamy wizytację frontalną
Kod: Zaznacz cały
Jak dyrektor trzęsie tyłkiem to będzie wymagał SuperHiperDokumentacji na temat koloru klamek od toalet na bazie 16-letniego Programu Poprawy Estetyki Klamek od Toalet, zatwierdzonego przez Radę Pedagogiczną i podpisaną przez uczniów i rodziców. Po czym okaże się, że "na wszelki wypadek" będziecie musieli mieć osobiste Projekty Rozwoju Estetyki Wnętrz Szkolnych, z podziałem na obszary działań proestetycznych, formy działań prewencyjnych, planowych i doraźnych. A także 124-stronicowy Zestaw Procedur estetycznych.
jako przyrodnik, który uczy dzieciaki o poszanowaniu przyrody i ekologicznym stylu życia, serce mi się kroi z powodu takiego marnotrawstwaJolly Roger pisze:w niektórych rejonach dalej sie dewastuje lasy na bzdurne papierzyska.
Ten list już dawno jest zdjęty ze stron MENisterstwa, teraz krąży tylko pocztą pantoflową. Przypominam, że w międzyczasie nastąpiła zmiana opcji politycznej i jest wielce prawdopodobne, że ów sekretarz stanu MEN już dawno nie zajmuje tego stanowiska. Ze względów politycznych list ten można uznać za nieaktualny, choć niektórym dyrektorom mógłby przemówić do rozsądku.Synapsa pisze:Mam jeszcze prośbę o ewentualny link do tego pisma, będę ogromnie wdzięczna
Właśnie.koma pisze:ci wszyscy urzędnicy szukają uzasadnienia dla swoich stołków w urzędach, więc każą robić, co im tylko wpadnie do głowy.
edzia pisze:Przypominam, że w międzyczasie nastąpiła zmiana opcji politycznej i jest wielce prawdopodobne, że ów sekretarz stanu MEN już dawno nie zajmuje tego stanowiska. Ze względów politycznych list ten można uznać za nieaktualny
No właśnie tego pana. Podejrzewam, że m.in. dlatego to już nie wisi na stronie ministerstwa. To jest polityka.Synapsa pisze:wydaje mi się, ze pismo to jest stanowiskiem ministerstwa a nie tegoż właśnie pana...?
miwues pisze:każdy polski nauczyciel ma wyprodukować w nadchodzącym roku szkolnym tyle papierów, ile sam waży
Nie z tego powodu. Jeszcze na starej stronie, gdy wisiały aktualności z tego okresu, co ten list, tego listu już tam nie było.Witold Telus pisze:List zdjęty, bo MENowska strona przeszła gruntowny face-lifting, a jakoś takoś zaginęło przy okazji całe archiwum.