Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Koszty wdrożenia tej godziny, szkolenia, rozliczanie, materiały...Jolly Roger pisze:edzia, a jakie to koszty są wprowadzenia dodatkowej godziny poza podwyżką nauczycielskiego uposażenia??
Jak napisać plan na ostatnie 8 godzin jeśli nie wiem które dzieciaki przyjdą i z jakimi potrzebami? A plan na zajęcia przed konkursami może składać się z jednego zdania - rozwiązywanie testów i zadań konkursowych?
Cytryn pisze:Do tego wydałam już ponad stówę na podkłady muzyczne( bo to zajęcia wokalne są) i używam własnego sprzętu( bo szkoły nie stać).
Cytryn pisze: Niektórzy już wyczaili, że to nie są obowiązkowe zajęcia i dostajemy od rodziców karteczki, na których nie wyrażają na chodzenie ich pociech na te dodatkowe zajęcia.
Cytryn pisze:Mi się udało jakoś karcianą zorganizować, ale dzieci( kl. VI) zgodziły się zostawać pod warunkiem, że...odwiozę ich własnym autem do domu( po skończonej karcianej musiałby jeszcze godzinę na gimbus czekać). Rodzice oczywiście wyrazili zgodę i zasuwam po trzech wsiach rozwożąc dzieciaki. Inaczej nie miałabym karcianej kiedy robić, a po 15.00 nie mogę, bo moje własne dzieci chodzą do muzycznej i ktoś je musi tam na czas dowieźć. Cały dzień jeżdżę jak taksówkarz.
Cytryn pisze:
Do tego wydałam już ponad stówę na podkłady muzyczne( bo to zajęcia wokalne są) i używam własnego sprzętu( bo szkoły nie stać).
Gdybym kiedyś zobaczyła tego gościa, co tę karcianą wymyślił, to...![]()
![]()
![]()
dushka pisze:Cytryn, ale jedno nie ulega wątpliwości - nie masz obowiązku wozić dzieci i wcale nie musiałaś się na to zgodzić.
Sial pisze:Jeśli planuję wycieczkę dwudniową (np. piątek-sobota) z klasą to jak rozliczyć godziny "dodatkowe"?