mam pytanko
planuję zajść w ciąże i najlepiej tak,żeby wróciła do pracy we wrześniu 2011 tak,zeby jak najmniej namieszać w pracy szkoły dyrekcji i sobie ale to czy tak wyjdzie dokładnie z moim planem to zobaczymy

bo w życiu bywa różnie
w tym roku zaczęłam staż na mianowanie i nie chciałabym go po dwóch latach stracić,ciąża i dziecko ważne ale praca jednak też i muszę tak wykombinować,żeby było dobrze
Wiem,że jeśli robi ktoś staż to nie może w ciągłości być na zwolnieniu przez rok.
czyli urlop macierzyński wlicza się do tgo roku nieobecności?
a tylko urlop wypoczynkowy czyli ferie i wakacje nie wliczają się?
jeśli ktoś jest w ciąży w ferie zimowe i letnie to i tak przysluguje mu max 8 tygodni urlopu?
"
W razie niewykorzystania przysługującego urlopu wypoczynkowego z powodu rozwiązania lub wygaśnięcia stosunku pracy, powołania do zasadniczej służby wojskowej albo do odbywania zastępczo obowiązku tej służby, do okresowej służby wojskowej lub do odbywania długotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje ekwiwalent pieniężny za okres niewykorzystanego urlopu, nie więcej jednak niż za 8 tygodni w odniesieniu do nauczycieli, o których mowa w art. 64 ust. 1, a nie więcej niż za 35 dni roboczych w odniesieniu do nauczycieli, o których mowa w art. 64 ust. 3. "