Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
antie pisze:I coś takiego, mam na myśli zespoły szkół [...] itd
Cytryn pisze:A wiejskie lub małomiasteczkowe zespoły szkół?( sp +gimn.)? Toż to podstawówka wydłużona do 9 lat.
malgala pisze:Jest jednak ogromna różnica pomiędzy gimnazjum w takim małym zespole, a gimnazjum - molochem. W tych pierwszych nauczyciele znają każdego ucznia praktycznie od oddziału przedszkolnego. Znają również jego sytuacją domową, lepiej lub gorzej, ale zawsze jakoś przez te lata współpracowali z jego rodzicami. Nawet zwykłe zwrócenie uczniowi uwagi podczas przerwy przez nauczyciela dyżurującego odnosi zupełnie inny skutek, gdy nauczyciel zwróci się bezpośrednio do ucznia po imieniu, niż w szkole, w której zastanawia się kto to jest, z której klasy, jak się nazywa.
vuem pisze:antie pisze:I coś takiego, mam na myśli zespoły szkół [...] itd
Mądrze piszesz, zresztą pokrywa się to z większością moich poglądów, tyle, że działa na mnie jak płachta na byka właśnie takie "chybcikowe" hasło: Likwidujmy!!!
A jeśli jeszcze pochodzi od opcji, która wykazała się niebywałą troska o oświatę oddając ją pod opiekę Giertycha, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
vuem pisze:Czytam nieraz o tym, co cytuje niżej Jedliński, ale jak dotąd znam to jedynie z opowieści, jakoś mam szczęście pracować w miejscach, gdzie udaje się nad zgraja zapanować.
A większość pracująca nadaje rytm i tempo pozostałym.
vuem pisze:Gdy mnie jednak zapytać, czy jestem za zmianami, poprawą sytuacji, to się podpisuję obiema rękami.
antie pisze:W moim LO powstało właśnie gimnazjum i niestety na razie zauważam jedynie, że połączenie tych dwu typów szkół znacznie pogorszyło sytuację LO - przede wszystkim przybyło problemów wychowawczych.
vuem pisze:No to pozostaje tylko gnidy wymordować
vuem pisze:Prowokator?![]()
![]()
To bardzo dojrzałe i rzadko spotykane spojrzenie na pracę nauczyciela. Gratuluję i dziękujęhaLayla pisze:Nauczyciele są o wiele ważniejsi od służby zdrowia. Służba zdrowia działa doraźnie, w stosunku do jednej osoby. A wpływ nauczycieli, na przyszłe pokolenia jest ogromny. "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie."
haLayla pisze:A ja się za tamte cyrki wstydzę