aniabra pisze:A w jakiej szkole będziesz uczyć?
Będę uczyć w szkole podstawowej (kl. I, II, III, IV, VI).
Właśnie wróciłam z mojej pierwszej rady pedagogicznej. Nie było tak źle. Połowę nauczycieli znam, reszta jest też dość sympatyczna. Pani dyrektor rozwiała kilka moich wątpliwości, ale jeszcze wiele niewiadomych pozostało.
Zacznijmy od tego, że zostałam wybrana na wychowawczynię klasy IV. Czy to w ogóle możliwe by nauczyciel stażysta mógł prowadzić klasę ?? Z tym wiąże się wiele kłopotów, papierków, planów (mam napisać plan wychowawczy na cały rok a jak ja niby mam to zrobić

).
Mam prowadzić kółko z języka angielskiego. Znów pisanie planu całorocznej pracy (dokumentacja godzin, wypisanie celów, sprawozdanie z realizacji)
Następnie, ma się u nas pojawić praktykantka na ok. 20h obserwacji. Heh pomyśleć, że tak niedawno sama obserwowałam a teraz sama będę miała osobę, która będzie obserwować moje lekcje, a przecież ja też dopiero się uczę zawodu
Na koniec pisanie planu rozwoju zawodowego. Na razie wyszukałam sobie wzory, ale z tego co widzę to w sumie można by całość skopiować bo to chyba dość uniwersalna rzecz. Cele stażu praktycznie są takie same.
Myślałam że po tej radzie więcej będę wiedzieć jak nie wiedzieć, a jest wręcz odwrotnie.
Ratunku!