yoda79 pisze:Prawdopodobnie część przerwy świątecznej spędzę niestety w szpitalu. Czy potem będę mógł "odebrać" dni wolne od lekcji które przeleżę w szpitalu?
Przerwa świąteczna nie jest urlopem nauczyciela. Nic więc nie będziesz mógł "odebrać".
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
yoda79 pisze:Prawdopodobnie część przerwy świątecznej spędzę niestety w szpitalu. Czy potem będę mógł "odebrać" dni wolne od lekcji które przeleżę w szpitalu?
Czemu "nieciekawie"? Przecież pracy nie tracicie.badzi_o pisze:w chwili obecnej przyszly rok szykuje sie nieciekawie - wiekszosc nauczycieli bedzie praktycznie na golym etacie.
Dyrektor nie musi się na to godzić. I ma prawo rozłożyć ci pracę na 5 dni w tygodniu.badzi_o pisze:sprawa rozpatrywana jest dwojako:
1. 4 dni w jednej szkole + 1 dzien wolny ale wykorzystany na "dobicie" godzin w innej szkole
Jw. - tym bardziej.badzi_o pisze:2. 4 dni w szkole i jeden wolny powiedzmy na prowadzenie dzialalnosci lub tego podobnych
Mam nieodpartą potrzebę, by doradzić ci jednak zmianę zawodu.badzi_o pisze:w moim przypadku jako nauczyciel kontraktowy 18 godzin to bedzie lekkie zabojstwo
Ma prawo oczekiwać od swojego pracownika dyspozycyjności.badzi_o pisze:dyrekcja juz zapowiedziala ze bardzo niechetnie bedzie podchodzic do takich tematow
badzi_o pisze:sprawa rozpatrywana jest dwojako:
1. 4 dni w jednej szkole + 1 dzien wolny ale wykorzystany na "dobicie" godzin w innej szkole
2. 4 dni w szkole i jeden wolny powiedzmy na prowadzenie dzialalnosci lub tego podobnych
yo_anna pisze:Witam,
mam pytanko. Jestem nauczycielem zatrudnionym w wymiarze godzin 16/18. W związku ze studiami podyplomowymi, które rozpocznę we wrześniu poprosiłam dyrektora o wolne piątki. Nie wyraził zgody. W jaki sposób go przekonać? Jest jakiś konkretny zapis "prawny" w związku z moim problemem?
nixia pisze:W kalendarzu "imprez" został mi przydzielona uroczystość "Rocznica Odzyskania Niepodległości" która przypada akurat na piątek 12.12.2010 czy powinnam to zgłosić dyrekcji?
Kod: Zaznacz cały
Art. 42c. 1. Nauczyciela zatrudnionego w pełnym wymiarze zajęć obowiązuje pięciodniowy tydzień pracy.
Kod: Zaznacz cały
Art. 42c. 1. Nauczyciela zatrudnionego w pełnym wymiarze zajęć obowiązuje pięciodniowy tydzień pracy.