Witajcie chciałabym się zorientować jak wy spędzicie swoje święto, a dokładnie gdzie dyrekcja zaprasza was aby świętować dzień edukacji?
U mnie w jednej szkole jedziemy na obiad na 16 do jednego pensjonatu i balujemy do 2:00 przy winku i innych trunkach. Była opcja aby zostać na noc ale żeśmy z niej zrezygnowali. A w drugiej szkole dyrekcja kazała nam się zastanowić co chcemy i tak myślimy, ale ciągle powtarzają się pomysły z ubiegłych lat więc może wasze wypowiedzi podsuną jakiś pomysł?
A i jeszcze ciekawi mnie czy dokładacie się do takiego wyjazdu, czy wszystko zostaje zapłacone przez fundusz socjalny? U mnie w państwówce płaci fundusz, choć z tego co słyszałam nie w każdej szkole tak jest bo moja koleżanka która również pracuje w państwówce musi dołożyć ze swojej kieszeni bo dyrektor powiedział, że pieniądze socjalne nie są na takie cele. Natomiast w społecznej szkole gdzie uczę dyrektorka powiedziała, że może przeznaczyć w tym roku na każdego nauczyciela 40 zł , a jeśli coś droższego wymyślimy to będzie to potrącone z wypłaty.