Witam,
mam pytanie do nauczycieli stażystów z j. angielskiego, lub tych, którzy taki staż już odbyli: co robicie (robiliście), poza prowadzeniem lekcji oczywiście, w ramach swojej aktywności na stopień n.kontraktowego??
Wiem, że trzeba się wykazać, dać z siebie trochę więcej. Jestem przypisana już do jednej akademii (ale to dopiero na przyszłość) i zamierzam oczywiście coś fajnego przygotować.
Z uczniami na kółku startujemy z gazetką. Kilka uczennic próbowało ostatnio swoich sił
w konkursie kuratoryjnym. Z takich rzeczy poza językowych, ktoś doradził mi, żeby się trochę "ponarzucać": popilnować dzieci na dyskotece szkolnej, czy na wycieczce. Nie mam nic przeciwko temu, ale w szkole jestem tylko 2 razy w tyg. wiec nie mam kiedy jakoś "wsiąknąć" w tamtejsze środowisko. Nauczyciele owszem są bardzo mili, ale jeśli chodzi
o organizację czegoś, to wolą to robić w starym sprawdzonym gronie, czyli między sobą.
Ale wracając do spraw językowych: czy organizujecie jakieś konkursy z nagrodami dla uczniów?? Czy możne jeszcze coś innego?