Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Andulencja pisze:Większość komentujących założyła, że
- nie mógł się rozchorować (przecież miał test!)
- na pewno nie nauczył się i symulował,
- na podstawie nieobecności na zapowiedzianym sprawdzianie nauczyciel rozpoznał, że uczeń nie ma wiedzy, bo przecież wg nauczyciela nieobecność na zapowiedzianym sprawdzianie = niewiedza.
Kłóciłem się z babą i pozwoliła mi poprawić
malgala pisze:Tym postem sam udowodnił, że to leser, cwaniaczek i i zachowuje się w chamski sposób.
katty pisze:Koma, wyobraź sobie taką sytuację: wzywasz ucznia do odpowiedzi a on zamiast przyjść do odpowiedzi wychodzi z sali i już na lekcję nie wraca. Rozumiem, że w takiej sytuacji nie wolno Ci postawić jedynki z odpowiedzi, ponieważ uczeń nie miał okazji zaprezentować wiedzy ze względu na nieobecność?
miwues pisze:Ocena jest zawsze subiektywna.
KubusiekV01 pisze:Ale chcę ,żeby nauczyciel miał jakieś konsekwencje za wstawianie pał " dla jaj"
KubusiekV01 pisze:Dzisiaj dowiedziałem się , że pod moją całodniową nieocbecność dostałem "1" ze sprawdzianu chociaż mnie NIE BYŁO i mam usprawiedliwienie od rodzica( dam na l.wychowawczej).
KubusiekV01 pisze:Ale chcę ,żeby nauczyciel miał jakieś konsekwencje za wstawianie pał " dla jaj"
KubusiekV01 pisze:Z przekazu kolegi dowiedziałem się, że mogę poprawić tą ocenę
miwues pisze:Jeżeli nie przyjdzie bez usprawiedliwienia, to znaczy, że odmówił odpowiedzi.
katty napisał/a:
Koma, wyobraź sobie taką sytuację: wzywasz ucznia do odpowiedzi a on zamiast przyjść do odpowiedzi wychodzi z sali i już na lekcję nie wraca. Rozumiem, że w takiej sytuacji nie wolno Ci postawić jedynki z odpowiedzi, ponieważ uczeń nie miał okazji zaprezentować wiedzy ze względu na nieobecność?
To jest zupełnie inna sprawa - uczeń został poddany ocenie wiedzy. A że nie skorzystał...
Uczeń ma obowiązek napisać wszystkie prace pisemne z danego przedmiotu. W przypadku nieobecności ucznia na lekcji, na której pisane były prace kontrolne, uczeń ma obowiązek napisać pracę pisemną w terminie i formie uzgodnionej z nauczycielem.