justynaTolek pisze:Czy tylko te 3 miesiące (od marca do maja) czy coś więcej????
Tylko te niecałe trzy miesiące. Ale wielu tego nie rozumie, nawet i w kuratoriach. Jeśli potrzebujesz wyjaśnienia, napiszę.[/quote]
Dla mnie jest to zrozumiałe i zdziwiłam się jak wokół mnie rozbudziła się żywa debata, iż rzekomo mam więcej do nadrobienia. Można mi podać jakieś dokładne i precyzyjne wyjaśnienie, którym uściślę niektórym (nawet Dyrektorom) w czym rzecz.
Mam jeszcze jedno pytanie, które może być już bardziej skomplikowane.
Otóż chcę powrócić do pracy zaraz 1 września br. Jest to związane z możliwością otrzymania pracy w drugiej placówce szkolnej. Chciałabym tam podjąć pracę z datą 1 września, gdyż za rok będę miała automatycznie wypłacone wakacje (inaczej mi nie przysługuje wypłata poza ekwiwalentem wakacyjnym). Mój urlop macierzyński + urlop wakacyjny po podliczeniu podobno skończy się pod koniec października, dlatego chciałabym przekazać ostatnie 6 tygodni urlopu macierzyńskiego na rzec ojca dziecka. Mam już odpowiednie formularze do wypełnienia, ale znowu pojawił się problem,że nie mogę przerwać urlopu po czym zacząć urlop wakacyjny (odpoczynkowy) i ponownie go wznowić od 1 września. Przecież przez okres wakacji będę ciągłe z dzieckiem i zapewnię mu opiekę, a od września 6 tygodni będzie już mój mąż. Nie wiem w takim układzie co mam zrobić, by mój urlop w żaden sposób nie przepadł, a od września mój mąż mógł go przejąć. Czy mogę napisać pismo, podać się na jakieś ustawy, artykuły itp? Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuje.