Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
miwues pisze:Wypuszczenie ucznia do toalety jest pozostawieniem go bez opieki?
miwues pisze:Nikt nie będzie odpowiadał.
Adriannn pisze:kto będzie odpowiadał w przypadku, jeśli uczeń w drodze do toalety złamie sobie nogą na schodach?
malgala pisze:Adriannn, kto wam takie bzdury do głów wciska? Dyrekcja?
Adriannn pisze:miwues pisze:Wypuszczenie ucznia do toalety jest pozostawieniem go bez opieki?
Tak. Jest. Odpowiedz mi i sobie na pytanie: kto będzie odpowiadał w przypadku, jeśli uczeń w drodze do toalety złamie sobie nogą na schodach?
haLayla pisze:A jeżeli podczas wycieczki klasowej twojego ucznia potrąci pijany kierowca, to kto jest winny? Ty, czy kierowca? A może obaj? A jeśli obaj, to po ile procent winy dostajecie? A może wina nie jest pojęciem ilościowym, a jakościowym? Czy dyrektor, który wyraził zgodę na taką wycieczkę też nie ponosi winy w zamiarze ewentualnym? A rodzice? Minister transportu? Starosta powiatowy wydający prawo jazdy?
haLayla pisze:A jeżeli podczas wycieczki klasowej twojego ucznia potrąci pijany kierowca, to kto jest winny? Ty, czy kierowca? A może obaj? A jeśli obaj, to po ile procent winy dostajecie? A może wina nie jest pojęciem ilościowym, a jakościowym? Czy dyrektor, który wyraził zgodę na taką wycieczkę też nie ponosi winy w zamiarze ewentualnym? A rodzice? Minister transportu? Starosta powiatowy wydający prawo jazdy?
Adriannn pisze:Fajnie, że podczas procesu sądowego mnie uniewinnią
Adriannn pisze:Fajnie, że podczas procesu sądowego mnie uniewinnią
malgala pisze:Adriannn pisze:Fajnie, że podczas procesu sądowego mnie uniewinnią
Jakiego procesu? Twojego?
Art. 231. § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.