Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
No żarty sobie stroisz.magdalenkajulia pisze:i na dwa dni przed rozpoczęciem roku szk. wuefista dowiaduje się, że będzie uczył przyrody albo niemieckiego,
Chyba pomyliłaś plan z przydziałem.magdalenkajulia pisze:lubię (chociaż z grubsza) wiedzieć, co mnie czeka - czy będę uczyć tego czy owego, na cały etat czy na pół. wiedząc o takich planach w czerwcu, mam jeszcze pole manewru
magdalenkajulia pisze:Nie stronię od żartów, ale nie w tym przypadku. Naprawdę tak było. Wuefiści mieli kwalifikacje do uczenia innych przedmiotów i zostali "przeflancowani" bez uprzedzenia. I weź się teraz solidnie przygotuj na dwa dni przed rozpoczęciem roku szk. Przecież specyfika pracy w obu dziedzinach (wf i przyroda lub wf i niemiecki) jest zupełnie inna. Poza tym wypadałoby chociaz odświeżyć wiedzę, przygotować się mentalnie, zdobyć czy przygotować materiały.
vuem pisze:magdalenkajulia pisze:Nie stronię od żartów, ale nie w tym przypadku. Naprawdę tak było. Wuefiści mieli kwalifikacje do uczenia innych przedmiotów i zostali "przeflancowani" bez uprzedzenia. I weź się teraz solidnie przygotuj na dwa dni przed rozpoczęciem roku szk. Przecież specyfika pracy w obu dziedzinach (wf i przyroda lub wf i niemiecki) jest zupełnie inna. Poza tym wypadałoby chociaz odświeżyć wiedzę, przygotować się mentalnie, zdobyć czy przygotować materiały.
Jeśli ktoś ma uprawnienia do nauczania dwóch różnych przedmiotów, to nie potrzebuje miesięcy przygotowań.
Po drugie przecież chodzi zapewne o osoby, które liczą się z tym, że w ich "głównym" przedmiocie mogą "godzin nie mieć", więc powinny się interesować swoim losem.
Dyrekcja raczej nie wpada na pomysł konkretnego przydziału godzin na dwa dni przed 1 września.
magdalenkajulia pisze:Miesięcy nie, ale nawet 2-3 tygodnie zrobiłyby różnicę. Nie każdy lubi improwizować.
magdalenkajulia pisze:Dyrekcja wpada na różne pomysły, informuje nas o tym z różnym wyprzedzeniem i uzasadnieniem "bo dyrektor ma prawo".
Poprosić teraz, w czerwcu, o informację, jaki mniej więcej przydział dostaniesz w nowym roku szkolnym. Uzasadnić w razie potrzeby koniecznością przygotowania warsztatu pracy.magdalenkajulia pisze:z osobą, której władza przesłania wszystko inne, trudno się dyskutuje. właściwie to żadna dyskusja nie wchodzi w grę.