rolanauczyciel
dołączył17 listopada 2008 13:36
ostatnio zalogowany2 lutego 2012 10:48
przedmiot
  • Inne
szkoła
  • Technikum
województwowielkopolskie
Prezentacja mulimedialna - Jem mądrze i zdrowo wraz z kartą pracy (2011-05-30) Inne
Publikacja zawiera prezentację multimedialną pt.: ,,Jem mądrze i zdrowo" oraz kartę pracy. Kierowana jest do młodzieży, a przede wszystkim do dziewcząt w wieku 16-20 lat. Można ją wykorzystać na lekcjach ...
Realizacja nowej podstawy programowej (z 2011 r.) i standardu wymagań egzaminacyjnych (z 2010 r.) dla kucharza małej gastronomii (uwzględnienie przedmiotów, na których będą realizowane oraz cyklu kształcenia) (2011-05-30) Przedmioty zawodowe
Publikacja zawiera propozycje realizacji podstawy programowej i standardu egzaminacyjnego dla kucharza małej gastronomii z uwzględnieniem przedmiotów, na których będą realizowane i cyklu kształcenia oraz nową podstawę programową (z 2011 r.) ...
Program profilaktyczno-wychowawczy: Jestem kulturalny - stronię od arogancji 3 (2010-12-13) Inne
Program, jako jedyny zajmuje się problemem arogancji wśród młodzieży. Wprowadza także młodzież w zasady savoir-vivre'u. Zawiera 5 scenariuszy, gotowych do wykorzystania na godzinach z wychowawcą. Prezentacje nie są załączone!
Scenariusz lekcji dla 4 kl. TŻiGD - Sporządzanie potraw wigilijnych kuchnii wielkopolskiej z zastosowaniem żywności wygodnej (2010-12-13) Przedmioty zawodowe
Dokument zawiera szczegółowy scenariusz lekcji, którą można przeprowadzić (w pracowni technologicnej - blok 4-godzinny) przed Świętami Bożego Narodzenia, wraz z matriałami dydaktycznymi dla uczniów: (recepturami, poleceniami, zadaniem domowym). Polecam scenariusz ...
Scenariusz lekcji w klasie 3 TŻiGD z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta zawierający pomocnicze materiały dydaktyczne (2009-06-22) Przedmioty zawodowe
Scenariusz lekcji w klasie 3 TŻiGD z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta, zawierający również pomocnicze materiały dydaktyczne: notatkę, zestaw ćwiczeń oraz zadania.
Wymagania edukacyjne dla kucharza małej gastronomii 2 5,0 (2009-02-03) Przedmioty zawodowe
Publikacja zawiera wymagania edukacyjne dla kucharza małej gastronomii, oraz propozycje realizacji podstawy programowej i standardu egzaminacyjnego z uwzględnieniem przedmiotów, na których będą realizowane i cyklu kształcenia.