rolanauczyciel
dołączył5 stycznia 2022 09:46
ostatnio zalogowany2 grudnia 2024 17:20
przedmiot
  • Inne
szkoła
  • Technikum
województwoświętokrzyskie
Wpływ warunków przechowywania żywności na jej wartość odżywczą - karta pracy (2024-05-06) Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera pytania na temat wpływu warunków przechowywania żywności na jej wartość odżywczą, do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.
Zmiany w żywności pod wpływem procesów technologicznych (2024-05-06) Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera pytania na temat zmian w żywności pod wpływem procesów technologicznych, do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych w technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności (2024-05-06) Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania otwarte na temat zagrożeń mikrobiologicznych w żywności - do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych w technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Pasożyty w żywności - test (2024-05-06) Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania otwarte na temat pasożytów bytujących w żywności - do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych w technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Karta pracy - zamówienia w gastronomii otwartej (2024-05-02) Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera pytania dotyczące procedur składania zamówień na towary w zakładach gastronomicznych typu otwartego.
Kawa - karta pracy (2024-05-02) Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera szereg haseł i terminów dotyczących sposobu parzenia kawy, rodzajów napojów na bazie kawy oraz charakterystyki towaroznawczej. Zadaniem ucznia jest dopasowanie ich do siebie.
Karta pracy - urządzenia grzejne oraz zmywarki w gastronomii (2024-05-02) Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera zdjęcia urządzeń grzejnych stosowanych w gastronomii do rozpoznania przez uczniów oraz pytania otwarte na temat ich użytkowania.
Ryby w technologii kulinarnej - test (2023-12-06) Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania na temat obróbki wstępnej i cieplnej ryb, potraw na bazie ryb, oceny świeżości ryb oraz ropoznawania gatunków ryb morskich i słodkowodnych.
Owoce suche - test wiedzy (2023-12-06) Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania na temat bakalii i orzechów. Przeznaczony jest na zajęcia z towaroznawstwa żywności.
Owoce morza - rozpoznawanie, sztućce, sposób podawania (2023-12-06) Przedmioty zawodowe
Test zawiera zdjęcia owoców morza do rozpoznania, zdjęcia sprzętów do podawania owoców morza do rozpoznania, pytania dotyczące klasyfikacji owoców morza.
Karta pracy - karty menu (2022-06-10) Przedmioty zawodowe
Karta pracy dla technikum żywienia i usług gastronomicznych, kwalifikacja HGT.12
Karta pracy - ocena organoleptyczna potraw (2022-06-10) Przedmioty zawodowe
Karta pracy przeznaczona dla technikum żywienia i usług gastronomicznych, kwalifikacja HGT.12
Karta pracy zmiany w żywności podczas przechowywania (2022-01-05) Przedmioty zawodowe
Karta pracy dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych
Plan rozwoju zawodowego nauczyciela mianowanego - technik żywienia u usług gastronomicznych (2022-01-05) Awans zawodowy
Plan rozwoju zawodowego został opracowany w oparciu o Rozporządzenie MEN z dnia 26 lipca 2018r. w sprawie uzyskiwania stopni awansu zawodowego przez nauczycieli (Dz.U.2020 poz. 2200)