Toggle navigation
45minut.pl
Publikacje
Forum
Baza testów
Zbiory testów
zaloguj się
rejestracja
zaloguj się
rejestracja
nie pamiętam hasła
Publikacje
Forum
Baza testów
Zbiory testów
Ta strona wykorzystuje pliki cookie zgodnie z ustawieniami twojej przeglądarki.
Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej
polityce prywatności
.
m.stemplewska
Dane
Publikacje
rola
nauczyciel
dołączył
5 stycznia 2022 09:46
ostatnio zalogowany
2 grudnia 2024 17:20
przedmiot
Inne
szkoła
Technikum
województwo
świętokrzyskie
Wpływ warunków przechowywania żywności na jej wartość odżywczą - karta pracy
(2024-05-06)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera pytania na temat wpływu warunków przechowywania żywności na jej wartość odżywczą, do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.
Zmiany w żywności pod wpływem procesów technologicznych
(2024-05-06)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera pytania na temat zmian w żywności pod wpływem procesów technologicznych, do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych w technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
(2024-05-06)
Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania otwarte na temat zagrożeń mikrobiologicznych w żywności - do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych w technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Pasożyty w żywności - test
(2024-05-06)
Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania otwarte na temat pasożytów bytujących w żywności - do wykorzystania na lekcjach przedmiotów zawodowych w technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Karta pracy - zamówienia w gastronomii otwartej
(2024-05-02)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera pytania dotyczące procedur składania zamówień na towary w zakładach gastronomicznych typu otwartego.
Kawa - karta pracy
(2024-05-02)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera szereg haseł i terminów dotyczących sposobu parzenia kawy, rodzajów napojów na bazie kawy oraz charakterystyki towaroznawczej. Zadaniem ucznia jest dopasowanie ich do siebie.
Karta pracy - urządzenia grzejne oraz zmywarki w gastronomii
(2024-05-02)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy zawiera zdjęcia urządzeń grzejnych stosowanych w gastronomii do rozpoznania przez uczniów oraz pytania otwarte na temat ich użytkowania.
Ryby w technologii kulinarnej - test
(2023-12-06)
Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania na temat obróbki wstępnej i cieplnej ryb, potraw na bazie ryb, oceny świeżości ryb oraz ropoznawania gatunków ryb morskich i słodkowodnych.
Owoce suche - test wiedzy
(2023-12-06)
Przedmioty zawodowe
Test zawiera pytania na temat bakalii i orzechów. Przeznaczony jest na zajęcia z towaroznawstwa żywności.
Owoce morza - rozpoznawanie, sztućce, sposób podawania
(2023-12-06)
Przedmioty zawodowe
Test zawiera zdjęcia owoców morza do rozpoznania, zdjęcia sprzętów do podawania owoców morza do rozpoznania, pytania dotyczące klasyfikacji owoców morza.
Karta pracy - karty menu
(2022-06-10)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy dla technikum żywienia i usług gastronomicznych, kwalifikacja HGT.12
Karta pracy - ocena organoleptyczna potraw
(2022-06-10)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy przeznaczona dla technikum żywienia i usług gastronomicznych, kwalifikacja HGT.12
Karta pracy zmiany w żywności podczas przechowywania
(2022-01-05)
Przedmioty zawodowe
Karta pracy dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych
Plan rozwoju zawodowego nauczyciela mianowanego - technik żywienia u usług gastronomicznych
(2022-01-05)
Awans zawodowy
Plan rozwoju zawodowego został opracowany w oparciu o Rozporządzenie MEN z dnia 26 lipca 2018r. w sprawie uzyskiwania stopni awansu zawodowego przez nauczycieli (Dz.U.2020 poz. 2200)
Facebook