Dodaj publikację
Autor
Małgorzata Wójcik
Data publikacji
2010-04-27
Średnia ocena
0,00
Pobrań
251

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Wymagania jakie uczeń powinien spełniać na poszczególne oceny (plan wynikowy) z Podstaw rachunkowości gastronomicznej - ZSZ - kucharz małej gastronomii.
 Pobierz (doc, 97,5 KB)

Podgląd treści

WYMAGANIA Z PODSTAW RACHUNKOWOŚCI KL. I ZSZ- KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII

| |WIADOMOŚCI |
|DZIAŁ PROGRAMOWY | |
| | | | | |
| |WYMAGANIA NA OCENĘ: |WYMAGANIA NA OCENĘ: |WYMAGANIA NA OCENĘ: |WYMAGANIA NA OCENĘ: |
| |DOPUSZCZAJĄCY |DOSTATECZNY |DOBRY |BARDZO DOBRY |
| |uczeń potrafi: |uczeń potrafi: |uczeń potrafi: |uczeń potrafi: |
| | | | | |
|I. POJĘCIE |zdefiniować rachunkowość |wyjaśnić rolę rachunkowości |wyjaśnić najważniejsze zasady rachunkowości |wyjaśnić powiązanie rachunkowości z |
|I ZADANIA |zdefiniować księgowość |wyjaśnić funkcje rachunkowości |wymienić i wyjaśnić pozostałe zasady rachunkowości|działalnością gospodarczą |
|RACHUNKOWOŚCI |wymienić funkcje rachunkowości |wymienić najważniejsze zasady rachunkowości | | |
| |wyjaśnić czym jest proces gospodarczy w |scharakteryzować etapy procesu gospodarczego w |przedstawić zadania podstawowych działów | |
|II. STRUKTURA |zakładach gastronom. |zakładach gastronom. |występujących w zakład. gastr. | |
|ORGANIZACYJNA |wymienić etapy procesu gospodarczego w | | | |
|ZAKŁADÓW |zakładach gastron. | | | |
|GASTRONOMICZ- NYCH |omówić strukturę procesu gospodarczego w | |wyjaśnić co należy uwzględnić planując potrzeby |scharakteryzować etapy rekrutacji i selekcji kadr |
| |zakładach gastron. |wymienić funkcje polityki personalnej |personalne w przedsiębiorstwie |określić przypadki w jakich pracownik może uwolnić|
| |wymienić pracowników specjalistów zatrudnionych|określić kwalifikacje pracowników zatrudnionych na|określić warunki przyjęcia odpowiedzialności |się od odpowiedzialności za szkodę |
| |w poszczególnych fazach procesu gospodarczego w|poszczególnych stanowiskach |zespołowej | |
| |zakładach gastronomicznych |określić zakres odpowiedzialności materialnej | | |
| |określić jaki akt prawny reguluje zasady |pracowników | | |
| |związane z odpowiedzial -nością materialną |określić wysokość ponoszonej odpowiedzialności za | | |
| |pracowników |szkodę | | |
| |wymienić formy odpowiedzialności materialnej | | | |
| |pracowników | | | |
| | | | |określić formy obsługi klienta w poszczególnych |
| |wyjaśnić czym jest działalność gastronomiczna |wymienić zakłady sieci otwartej oferujące pełny i | |zakładach gastronomicznych |
| |podać klasyfikację zakładów gastronomicznych ze|niepełny zakres wyżywienia |scharakteryzować poszczególne rodzaje zakładów | |
| |względu na dostępność dla konsumenta oraz ze |wymienić zakłady sieci zamkniętej prowadzące |gastronomicznych (w tym nowoczesne) | |
| |względu na zakres wyżywienia |całodzienne i częściowe wyżywienie | | |
| |wymienić zakłady należące do sieci otwartej i |scharakteryzować punkt gastronomiczny | | |
| |zamkniętej | | | |
| |wymienić rodzaje nowoczesnych zakładów | | | |
| |gastronomicznych | | | |
| |określić czym jest marketing usług |wyjaśnić czym jest otoczenie zakładu |scharakteryzować siedem elementów składowych |określić wpływ lokalizacji na funkcjonowanie |
|III. PROMOCJA ZAKŁADÓW|wymienić elementy marketingu usług ( marketing |gastronomicznego |marketingu usług |zakładu gastronomicznego |
|GASTRONOMICZ- NYCH |mix usług - 7 P) |wymienić elementy otoczenia dalszego zakładu |określić znaczenie sprzedaży osobistej i |określić role marketingu w działalności |
| |wymienić elementy składowe otoczenia bliższego |gastronomicznego |public relations w działalności gastronomicznej |gastronomicznej |
| |zakładu gastron. |podać pojęcie i funkcje promocji | | |
| |wymienić elementy składowe promocji |podać pojęcie, cele i metody promocji sprzedaży | | |
| |wymienić formy reklamy stosowanej w gastronomii| | | |
| |wymienić formy promocji sprzedaży | | | |
| |wyjaśnić pojęcie operacji gospodarczej |podać klasyfikację dowodów księgowych |scharakteryzować poszczególne etapy obiegu |podać okresy przechowywania dokumentów księgowych |
|IV. PROWADZENIE |wyjaśnić pojęcie księgowania |podać co powinien zawierać dowód księgowy |dokumentów księgowych | |
|DZIAŁALNOŚCI |wyjaśnić pojęcie ...