Dodaj publikację
Autor
elżbieta rukat
Data publikacji
2010-09-06
Średnia ocena
3,00
Pobrań
541

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Zasady nakrywania stołów.
 Pobierz (doc, 19,5 KB)

Podgląd treści

.............................................. Radzymin, dn. ..............................
nazwisko i imię

nr/klasa .....................................

SPRAWDZIAN NR 4 – Zasady nakrywania stołów

1. Scharakteryzuj zasady nakrywania stołów.
2. Opisz zasady dekoracji stołu, aby nakrycie było w pełni harmonijne.
3. Scharakteryzuj prawidłową kolejność nakrywania podczas przygotowywania nakrycia rozszerzonego.
4. Przedstaw w formie graficznej formy właściwego ułożenia szkła do nakrycia. Wymień zasady ustawiania szkła.
5. Jakie elementy stanowią rozszerzenie nakrycia podstawowego serwisu a la carte?
6. Wymień i opisz rodzaje pomocników kelnerskich.