Dodaj publikację
Autor
Dariusz Mączka
Data publikacji
2011-11-04
Średnia ocena
5,00
Pobrań
326

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Ćwiczenia z elementów gastronomicznych i kulinarnych tuszy wołowej.
 Pobierz (pdf, 317,4 KB)

Podgląd treści

Elementy kulinarne tuszy wołowej – dwiczenia

Opracowanie dwiczeo: mgr inż. Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych

Korzystając z podręcznika do technologii gastronomicznej, uzupełnij poniższą tabelkę

Obróbka termiczna

Części kulinarne

Uwagi : kształt ,wielkośd porcji itp.

Gotowanie

Smażenie

Pieczenie


ł

e
w
o
o
w
o
s
ę
M

i

Duszenie

Wymieo najważniejsze cechy mięsa wołowego (struktura, czas przygotowania, metody zmiękczania mięsa itp.)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Opracowanie dwiczeo: mgr inż. Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych