Dodaj publikację
Autor
Renata Szostak
Data publikacji
2013-03-25
Średnia ocena
0,00
Pobrań
177

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Wyposażenie techniczne - test. Autor: Renata Szostak.
 Pobierz (doc, 33,0 KB)

Podgląd treści


1. Czym różni się mrożenie od zamrażania?

…............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

2. Co to jest łańcuch chłodniczy, jakie jest jego zastosowanie?
…...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

3. Wymień podstawowe elementy dla sprężarkowego układu chłodniczego (w budowie lodówki)
….........................................
….........................................
….........................................
….........................................
….........................................

4. Dokonaj podziału urządzeń do smażenia na 2 podstawowe grupy:
…...........................................
…...........................................

5. Do czego służą bemary?
…............................................................................................................................................................

6. Przy produkcji lodów świeża masa lodowa poddawana jest tzw......................................., polegającemu na obniżeniu temperatury poniżej – 18°C.

7. Jakie rodzaje naczyń stosujemy w kuchenkach mikrofalowych?
…...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
8. Wymień źródła ciepła, wskaż stosowane najczęściej w urządzeniach gastronomicznych.
…............................................
…...........................................
…...........................................
….............................................
…............................................
…...........................................

9. Oblicz czas potrzebny do ugotowania na parze 25 kg ziemniaków , wiedząc, że 10 kg gotuje się 15 minut?