Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.
1. Czym różni się mrożenie od zamrażania?
…............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
2. Co to jest łańcuch chłodniczy, jakie jest jego zastosowanie?
…...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
3. Wymień podstawowe elementy dla sprężarkowego układu chłodniczego (w budowie lodówki)
….........................................
….........................................
….........................................
….........................................
….........................................
4. Dokonaj podziału urządzeń do smażenia na 2 podstawowe grupy:
…...........................................
…...........................................
5. Do czego służą bemary?
…............................................................................................................................................................
6. Przy produkcji lodów świeża masa lodowa poddawana jest tzw......................................., polegającemu na obniżeniu temperatury poniżej – 18°C.
7. Jakie rodzaje naczyń stosujemy w kuchenkach mikrofalowych?
…...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
8. Wymień źródła ciepła, wskaż stosowane najczęściej w urządzeniach gastronomicznych.
…............................................
…...........................................
…...........................................
….............................................
…............................................
…...........................................
9. Oblicz czas potrzebny do ugotowania na parze 25 kg ziemniaków , wiedząc, że 10 kg gotuje się 15 minut?