Dodaj publikację
Autor
Aleksandra Kopaczewska
Data publikacji
2013-04-08
Średnia ocena
0,00
Pobrań
264

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Sprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej dla klasy I ZSZ.
 Pobierz (docx, 14,9 KB)

Podgląd treści

………………………………………………..

Imię i nazwisko

Sprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej dla klasy I ZSZ

Proces kiełkowania zachodzi w:

Surowcach roślinnych

Surowcach mięsnych

Surowcach mlecznych

Korzystne zmiany zachodzące w surowcach podczas przechowywania to:

Jełczenie

Kiełkowanie

Transpiracja

W zakładzie gastronomicznym w dziale produkcyjnym:

Przygotowujemy posiłki

Zmywamy naczynia

Magazynujemy żywność

Centralnym urzędem do kontroli zakładów produkującym żywność jest

Światowa Organizacja Zdrowia

Urząd Wojewódzki ds. Rolnictwa

Główny Inspektorat Sanitarny

Podczas przechowywania środków żywności zachodzą w nich zmiany:

wyglądowe, smakowe, kulinarne, białkowe

biochemiczne, mikrobiologiczne, chemiczne, fizyczne

mikrobiologiczne, wyglądowe, kolorystyczne, małe