Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.
………………………………………………..
Imię i nazwisko
Sprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej dla klasy I ZSZ
Proces kiełkowania zachodzi w:
Surowcach roślinnych
Surowcach mięsnych
Surowcach mlecznych
Korzystne zmiany zachodzące w surowcach podczas przechowywania to:
Jełczenie
Kiełkowanie
Transpiracja
W zakładzie gastronomicznym w dziale produkcyjnym:
Przygotowujemy posiłki
Zmywamy naczynia
Magazynujemy żywność
Centralnym urzędem do kontroli zakładów produkującym żywność jest
Światowa Organizacja Zdrowia
Urząd Wojewódzki ds. Rolnictwa
Główny Inspektorat Sanitarny
Podczas przechowywania środków żywności zachodzą w nich zmiany:
wyglądowe, smakowe, kulinarne, białkowe
biochemiczne, mikrobiologiczne, chemiczne, fizyczne
mikrobiologiczne, wyglądowe, kolorystyczne, małe