Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.
1 Catering to obsługa imprez:
Wyłącznie na zewnatrz
Wyłącznie na miejscu
Na zewnatrz i na miejscu
Tylko w hotelu
2 Skrót EP to:
Cena tylko za pokój
Cena z wkalkulowanym śniadaniem kontynentalnym bez soków i owoców
Cena z wkalkulowanym śniadaniem obejmującym kawę lub herbatę
Cena z wkalkulowanym śniadaniem wiedeńskim
3 Minimum usług gastronomicznych, które powinien świadczyć każdy obiekt hotelowy, to:
Podawanie posiłków do pokoi
Serwowanie śniadania
Serwowanie śniadania z dwoma gorącymi posiłkami
Serwowanie gorących napoi
4 Zespół ogólnodostępny w pionie gastronomicznym przeznaczony jest:
Tylko dla gości hotelowych
Tylko dla klientów z zewnątrz
Dla passatów
Dla gości hotelowych i klientów z zewnątrz
5 Kto dostarcza posiłek do pokoju po odebraniu zamówienia od gościa hotelowego:
Recepcjonistka
Pokojowa
Kelner
Inspektorka
6 Pensjonaty maja obowiązek, bez względu na kategorię zapewnić:
Obsługę gastronomiczną konferencji
Brunche
Całodzienne wyżywienie
Śniadanie i kolację
7 Śniadania wydawane są obowiązkowo:
W hotelach czrero- i pięciogwiazdkowych
W hotelach dwu-, trzy-, czterogwiazdkowych
Niezależnie od kategorii hotelu
W schroniskach górskich
8 Nocleg z wkalkulowanym śniadaniem i dodatkowym posiłkiem – obiadokolacją, to:
HB
OB.
FAP
FB
9 Śniadanie: najlepszej jakości soki owocowe, śieże rogaliki, bułki i tosty, masło, dżemy, miód, mleko, kawa lub herbata, to śniadanie:
Angielskie
Kontynentalne
Amerykańskie
Wiedeńskie
10 Śniadanie a’la carte, to śniadanie:
Serwowane do stolika
Dostarczane do jednostki mieszkalnej
Bufetowe
Międzynarodowe
11 Nocleg i wkalkulowane w cenę pobytu minimum trzy posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, to:
BB
All inclusive
MAP
FB
12 Zapewnienie gościom sprzedaży gorących napojów przez całą dobę (dopuszcza się zamiennie sprzedaż z automatów i w recepcji) w hotelach:
Trzy-, dwu-, jednogwiazdkowych
Pięciogwiazdkowych
Pięcio-, i czterogwiazdkowych
Wszystkich bez względu na kategorię
13 Room service czynny 12 godzin na dobę obowiązuje w hotelach:
Pięcio-, i czterogwiazdkowych
Trzy-, dwu-, jednogwiazdkowych
Trzygwiazdkowych
Wszystkich bez względu na kategorię
14 Modified Americam Plan, to:
Nocleg z wkalkulowanym śniadaniem
Nocleg z wliczonym śniadaniem i dodatkowym posiłkiem, obiadokolacją
Nocleg z wkalkulowanym śniadaniem kontynentalnym
W obiekcie nie przewiduje się pakietu nocleg z wyżywieniem
15 American plan, to:
Wszystko cenie
Nocleg i wkalkulowane w cenę pobytu minimum trzy posiłki: śniadanie, obiad, kolacja
Nocleg wkalkulowanym śniadaniem
Nocleg z wliczonym śniadaniem i dodatkowym posiłkiem, obiadokolacją
16 Room service czynny przez cła dobę obowiązuje w hotelach:
Trzygwiazdkowych
Pięcio-, i czterogwiazdkowych
Trzy-, dwu-, jednogwiazdkowych
Pięcio-, i cztero-, trzygwiazdkowych
17 Gdy gość zamawia potrawy i napoje z karty a po złożeniu zamówienia jest indywidualnie obsługiwany to znaczy, że zastosowano obsługę:
Room service
Bufetowa
A’la carte
Bankietową
18 Aperitif podaje się w celu ...